Cok kararsızım
Zorunlu hizmeti suremi tamamlamadan eş durumuyla yaşadığım buyuduğum şehre geldim. Bu şehre gelmek zordur. Şimdi eşimin 2. Doğu hizmeti yaklaştı (2-3 sene sonra gitmek zorundayız) Gidersek bu şehre bir daha donemeyiz.

Cocuğum iki sene sonra okula başlayacak bu yuzden bu yıl tayın isteyip gitmeliyiz ki okul araştırması yerleşme cocuğun adapte olması icin belli bir surecimiz olmalı. En az 6 yıl aynı şehirde kalmalı, eğitim surecinde cevresel değişiklik yapmamalıyız.

Gittiğimiz yerde ilkokula başlayacak doğuda kaliteli hizmet veren ozel okul sosyal faaliyetler bakımından doyurucu bir şehir bulabilir miyiz?

Bunun yanında doğuya gitmeyip yaşadığım şehirde kalarak burada zorunlu hizmet kapsamındaki bir ilceye tayin isteyip cocuğumun iyi koşullarda eğitim surecini sağlama imkanını mı kullanmalıyım. Bu durumda eşim doğuya giderek oradaki hizmetini tamamlayacak ve eş durumundan tekrar yaşadığımız şehre donecek ki bu 3 yıl surecek.
Babasından ayrılması daha cok yıpratıcı olacağından bu secenek pek de değer gormuyor.
Doğuda ve Guneydoğuda sağlık ve eğitim yonuyle tavsiye edeceğiniz il ilceler var mı?
Şark illeri
Adıyaman
Elazığ
Malatya
Sivas
Şanlıurfa
Artvin
Bayburt
Bitlis
Gumuşhane
Mardin
Iğdır