merhaba arkadaşlar aslında yt işine giricektim ama forumda coğu kişinin olumsuz yorumlarından dolayı girmeme kararı aldım. Aklımda ozgun bir fikir vardı fikrime benzer icerikler pek bulamadım yada araştırmayı bilmiyorum.
Bu konuyu niye actım diye soracak olursanız belki benim fikrimi benimseyen bir arkadaş hayata gecirir diye actım tamamen oneri amaclı.
Tabi bu fikrimde telif durumu olmasada yasal bir durum oluşur mu acıkcası bilmiyorum.
Neyse fikrime gecelim.
Malumunuz Turkiye'de internet kullanıcılarının coğu 90 kuşağı. bunları takip eden 80 kuşağı. Bu 80 ve 90 kuşakları icin cok videolar resimler vs paylaşıldı sosyal medyada bir zamanlarda populerlik sırasında zirveye oynadı. Her populer konu gibi bu tarz videolarda eskimeye başladı. Bunun nedeni 2000 sonrası neslin internet yaşamında daha cok yer edinmesi ile alakalı sanırsam. İşte benim ozgun fikrimde bu konuda devreye giriyor.
80 - 90 kuşağında yetişmiş insanlara gecmişini hatırlatacak videolar. Tabi bunları aslına uygun olarak cekmekte marifet. Nasıl diye sorucak olursanız cocukların bol olduğu mahallelerde cocuklara 80-90 kuşağına ait sokak oyunları oynatıp bunları videoya cekerek yayınlamak. işte bu noktada yasal bir durum ortaya cıkabilir belki ama bunu araştırmak lazım. Şimdi sadece sokak oyunlarıyla sınırlandırmıyacağız videolarımızı. Tasolar, oyun kartları vb. o doneme ait ne varsa aslına uygun bir şekilde yansıtabilceğimiz videolar bence youtube de cok tutulur.
Tabi bu benim fikrim. Dediğim gibi yt işine soğuk bakıyorum. Gerci girmeye kalksam bile butcem bu fikrime yetmeyebilir orası da ayrı mesele.
Bu fikrimi benimseyen ve hayata gecirebilen bir arkadaş cıkarsa videolarını beğeniyle takip edeceğim.
buda benim ozgun duşuncem
Özgün Kanal ve Video Çalışmaları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- YouTube
- Youtube Yeni Başlayanlar
- Özgün Kanal ve Video Çalışmaları
- buda benim ozgun duşuncem