Arkadaşlar merhaba. Konu benimle ilgili değil bu sefer benim kardeş gibi buyuduğum teyzemin oğlundan, kuzenimden bahsedeceğim. Ve konu biraz uzun. Belki kendi cocuğunun, yakınının başına gelmiştir birilerinin. Kendisi 19 yaşında saygılı, efendi durust bir cocuk. Kimseye zararı olmaz. Sakin bir cocuk. icine kapanık değil ama cok atak bir cocukta değil. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bolumunu kazandı. Universite sınavından once bir karamsardı kazandı kayıttan sonra biraz daha toparladı ve teyzemin kızı onu calıştığı yere bir sureliğine aldırdı iş falan yaptırdılar patronada sevdirmiş kendini oyle olunca pek havaya girdi bu iş bende dedi. Heveslendi. Sınavlar başlayınca cıktı bizimki işten. virusten gidemedi okula zaten.
Herneyse onceden sozleşmeli er hayali vardı ama bilirsiniz ki kolay bir iş değil. Allah askerimizin yanında olsun, korusun insallah. Tabi bu kaldı kenarıda. Sınavlara girdi cıktı maşallah dersleri iyi guzel. asker gordu mu sevinir mutlaka selam verir askeri ayrı uniformalarını ayrı overdi. Gecenlerde okul nasıl gidiyo dersler ne alemde dedim. Cok sıkıldım dedi. Ve dun sabah teyzem aradı başladı ağlamaya bu cocuk ne yapıyor anlamıyorum diye. Ne oldu teyze dedim. Biz sınavlara hazırlanıyor sanıyoruz meğersem sozleşmeli er olucakmış bunları araştırıyormus mulakatlara giricekmiş. Askerliği yapmadan mi ne başlanıyormuş ( tam bilmiyorum ) Ki teyzemin kızı onun calışması icin guzel bir yerde ayarlıyordu. Birden boyle olunca hepimiz şaşırdık tabi.
Teyzem demiş neden bize hic bahsetmedin bu duşuncenden oğlum bari git ilk askerliğini yap o sırada gor, duşun bu işi layıkıyla yapabilcek misin iyi duşun demiş. Bizimki yok hemen istiyormus. Yani askerlik bile yapmadan mı ne oluyormus bende tam anlayamadım bilenler vardır. Teyzem onu incitmek icin demedim ama oğlumu biliyorum o o kadar atılgan değil yavas cocuk bir heves ediyor ama mesleği yarıda kalacak diye cok uzuluyor. Yani nasıl bir yol izleyelim biz? Bende şaştım kaldım. 2 Karıssak bir dert ama kararları cabuk değişir insanın bu yaşta. Bende girsin mulakatlara sonucunu bekleyelim madem kendi hayatı kendi secimi dedim... Uzerine gitmemeleri icin tembihledim teyzemleri ama son anda soylediği icin tabi kızgın doğal olarak. Cunku Kendine iyi model bir laptop almıştı ders calışmak icin hevesliydi bunlara. Kazanırsam 4 yıllağa tamamlarım diyordu. Demek istediğim bizim istediğimiz olsun değil hayat onun ama kararlar boyle hızlı değişirse ya pişman olursa diyoruz. Yeter ki uzulmesin. Kararına saygılıyız elbette. Bu arada hepimizde var tabiki şuphesiz ama kuzenimde fazlasıyla vatansever hassastı bu konulara. Yani her muhabbet edişimizde askerileri konusuruz duamızı ederiz.