Merhaba arkadaşlar.
Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim 400 video ile 44 bin abone ve 60 Milyon izlenmeye sahip bir kanalım var.
Kanaldaki videoların hicbiri benim değil. Eskiden yani kimse youtubenin farkında değilken yuklerdim videoları ve video sahipleri kanalımda videoları cok izleniyor diye birşey demezdi. Ama artık hepsi kendi kanallarını actılar ve cok izlenmesindense ne kadar izlenirse izlensin gelirleri onlara gitsin fikrindeler. Yani kanala icinde bulunan turden yeni videolar yukleyemiyor. 6 Aylık aradan sonra 1 tane video yukledim ve o video telif yedi ve kanalım kapandı. Sonra telifi geri cektirip youtubeye ısrarlı attığım mesajlar sonucunda kanalımı geri actırdım. Ama her an kapanma riski yok değil.

Şuan ozgun videolar yayınlayacağım bir fikir bulup kanaldaki tum videoları silip kanalı doğrulatıp sağlam bir partnerle ilerme duşuncesi var. Tabi oyle yazıldığı gibi kolay değil. Ama sizce başarılı olunabilirmi. Yani 44 bin abonenin beni başarıya ulaştırmada payı ne seviye olur ?

Bu riski almaya değermi ? Kafam bu konuda biraz karışık, fikirlerinizi sunarsanız memnun olurum.

Spamdan kapanan kanalı nasıl actırdığımı soran arkadaşlara ; 30-40 defa itiraz ettim. Her defasında benzer hatta bazen aynı şeyleri yazdım. Muhtemelen son itirazımı okuyan kişi iyi gunundeydi ve actı kanalımı. Pek tabi 4-5 yıllık ve yuksek abone ve izlenime sahip olmasıda bunda onemli bir etken olmuştur. İtirazımdada yazdığım bu kadar aboneme bunu yapmanıza hakkınız yok. Videoların hepsi bana ait vesaire vesaire.

Birde merak ettiğim kanalın değeri ne kadardır.