İlk yaptığım şey diğer kanalları araştırmak oldu.Yeni bir kanal ile diğer kanallara rakip olmak biraz şans işi ve işimi şansa bırakmak istemiyorum.Cocuk kategorisinde oturmuş otoriter kanallara baktığımızda yeni bir kanalı on sıralarda cıkarmanın ne kadar zor olduğunu goruruz.Ornek kanallara baktığımda ciddi bir otorite sağladıklarını gordum.
Ornek kanallar :
1)

2)

3)

Bu ve diğer kanallar kaliteli videolar yapmalarının yanısıra aynı zamanda oturmuş, ciddi abone sağlamış izlenimleri milyonlarda kanallar, bu sebeple en başta kanalın otoritesini yukseltmek gerekiyor.Bazı kanallar sadece attığı videoları ve izlenimlerle bu seviyeye gelebiliyor.Diğer yandan bunun icin belli bir zaman gerekli.Zamanı en aza indirmek ozgunde onemli bir unsur.
Kanal otoritesini yukseltmek icin neler yapılabilir?
Youtube kanalları belli kategorilere ayırıp , ona gore onerilenlere veya benzer gruplara ayırıyor.Mesela bir haber kanalının yanında haber kanalı, comedy kanalının yanında komedi kanalı ya da cocuk kanalının yanında cocuk kanalını oneriyor.Bu şekilde izleyiciye daha fazla alternatif sunup sitede kalmasını sağlıyor.
-Oncelikle benzer kanallara gunluk 1/2 yorum atarak kanalıma nofollow link kazanmaya başladım.Şu an gunde 2/3 tane atıyorum.Zaman olursa ilk videoya kadar bu sayıyı en azından 100'e cıkarmayı duşunuyorum.Attığım yorumlara like ve yorum da almayı planlıyorum.Bunu şu ana kadar yapamadım.Yine yorum yaptığım videoların en az 200 ve ustu yoruma sahip olmasını istiyorum.Cunku bu videolar ilk guncellemede yuksek otoriteye cıkacaklar.Benim yorumum ne kadar cok like ve yoruma sahip olursa kanalıma o kadar faydası olacak..
- ***'da haber paketleri satan arkadaşlar var.Bu arkadaşlardan kaliteli sitelerden tanıtım yazısı alacağım.3/4 tanıtım yazısı da kanala etkili olacaktır.Ozellikle haber kayıtlı siteleri duşunuyorum.Cunku otoriter ve index hızları yuksek siteler bunlar.
-US News kayıtlı sitelere yorum atıp , pingliyorum.Kanalın dili ingilizce veya dunya geneli olacağı icin,ozellikle amerika ve ingilizce dilinde yayın yapan siteleri on planda tutuyorum.
-Kanalın facebook ve google +1 sayısını en az 1000 uzerine cıkarmayı duşunuyorum.Kanal ve videolarda youtube'un bunu dikkate aldığını gorebiliyorum.
-Bunları yapmayı başardıkdan sonra kanalın otoriter olmasını bekleyeceğim.Bu da sanırım 15/30 gun arası olacak.30 uzeri sayfa otoritesine ulaştığımda da videoları atmaya başlamayı duşunuyorum.
-Burda asıl onemli olan unsur kaliteli videolar yapmak, bunun icin de biraz zamanım daha var.Kanalın tek başına iyi olması cok şey ifade etmiyor.Asıl onemli olan iceriğin kalitesi.
-İzlenim-like v.s. hic almayı duşunmuyorum.Kanalın doğal yoldan yukseldiğinde hiti ve otoritesi kalıcı oluyor.
Gerisini zaman gosterecek, bizde de ondan bol sanırım