Herkese merhaba
Hayatımı tamamen etkileyen bi konu hakkında size danışmak icin buradayım.
Henuz 2 seans olan psikolog deneyimim sonrası bana problemler yaşatan şeyin " sınırlarımın olmaması " olduğunu farkettik. Ve bu benim hayatımı tumuyle negatif olarak etkiliyor. Ve bu donem sosyal medyada surekli sınırlar ile ilgili video, paylaşım vs. goruyorum. Algıda secicilik mi bilmiyorum ama son donemde bu durumun aslında pek cok kişiyi etkilediğini duşundum.
Ben sevdiğim insanlarla arama sınır koyamayan, surekli iyi niyeti istismar edilen ve edilmeyen durumlarda da kendimi istismar ettiren biriyim. Fazla iyi niyetli, fedakar ve merhametli biriyim. Burada ne sorun var diyebilirsiniz cunku ben de bunların sorun olduğunu "fazla" olduğunu farkettiğimde anladım. Ve yıllar gectikce daha hassas, daha anac ve daha daha.. oldum.
Hayatımın merkezine kendimden ote sevgilimi koyduğumu, ailem konusunda elimi taşın altına fazla koyduğumu farkettim.Psikoloğum sen kendine insanlara birşeyler vermeden onaylanmayacağını kodlamışsın dedi. Surekli hediyelerle jest yapan, sevgilime ozur dilemek istediğimde evine cikolata tatlı vs gondererek surekli vermeye odaklanmışım. Ama bana ozur dilerim mahiyetinde hic birşey gelmemiş cunku ben hep cok affedici olmuşum. Şimdi bunları değiştirmek, kendime yonelmek istiyorum. Kendimi cok ihmal ettiğimi farkettim. Saclarımı boyardım, fazladan 5 kilom var kilo vermeye calışıyorum. Hayatımın merkezini yine kendim yapmaya calışıyorum.
Biraz dağınık oldu kusura bakmayın. Sizler sınırlarınızı nasıl koruyorsunuz ? Ilişkilerde hep taşın altına elinizi koymamak icin nasıl bir yol izliyorsunuz ? Ya da sizin de sınır probleminiz var mı ?