Kızlar selam. Bu seferde derdim annemle.

Gecen hafta bana geleceğini soyledi hastaneye gidicez haftaya cağırcam seni otururuz dedim. Tamam dedi. 1 saatten fazla mesafe var arada. Ve gelmişken şoyle guzel ağırlamak istiyodum kendi elimle bişeyler yapip o yuzden erteliyodum hep. Abimleri felanda cağırmak istiyorum ama bi turlu fırsatım olmuyor kızımdan dolayı.

Zaten topluca bebek gormeye geldiler 2 abim eşleri cocukları annemler ve bende oyle bi griptim ki gunlerdir halim kalmamıştı 1 saate gelicez deyip geldiler marketten bişeyler aldım hazırladım kimse elini bişeye surmedi bulasıkları yıgdılar bi yardım bile etmeden gittiler 2 yengemde. bide halime uzulmuş acımışlar eski halimden eser kalmamış zayıflamışım( 20 gundur grip bi insan yeni doğmuş bebek!! Ve oda hasta...) yardım felan beklemiyorum ama o şekilde ben bırakıp gitmelerini beklemezdim hastaydım cunku.. bu yuzden onlari agirlamak daha doğrusu misafir agırlamak şuan bana cok zor geliyor annemse surekli cağır cağır cağır evine neyden korkup kabul edemiyosun diyor.

Annemle babam hic anlaşamazlar. Babam cok iciyor 62 yaşında ama ayakta duramıycak kadar iciyor. Duşunun ki ben doğuma alınıyorum adam hastane bahcesinde oturup iciyor. İnsanların gozunde ne duruma duşuruyor beni..

En son 2 ay once bize geldiler haberim yoktu kızımla yatıyoduk annem kapiyi calıp dışarlarda adımla bağırmaya başladı bi anda zıpladım. Tabi kızımda korktu boynuma yapışıp bırakmadı soğuktu havada . Neyse babam zil zurna demiş zeynep gelsin beni cağırsın oyle gelirim yoksa gelmem bi yarım saat cebelleştik geldi sonunda.
Annemle az daha kavga edeceklerdi annemin ustune felan yurudu konuşunca sen bi sus konuşma ben konuşuyorum filan diye azarladı. O haldeyken kv felan gelecek diye aklım cıktı cunku ayakta duramıyodu babam. Anneme sataşıp durdu.
Kızım korktu boynumdan inmedi agladı . Ses yukselmesine bile alışkın değil kızım ben bile unutmuşum halbuki cocukluğum kavganın dovuşun icinde gecti
Dunde annem yazdı gelebiliriz babanla diye. Biliyorum yol boyu gene icecek sarhoş gelecek.
Bende icip icip alıp getirme buraya dedim.
Kusmuş sabah bi ton şey yazmış neyden kimden (kv gili kastediyor)korkuyormuşum, babam iciyosa kendi parasıyla iciyomuş kimseye zararı yokmuş.(hergun dovuyor kendisini yer ortam farketmez her an kavgaya hazırlar) ben evime kabul edemiyomuşum korktuğum ne varmış. Babamdan utanmayim diye gelmemişler.
İşte yazmış, ' sen kızınla eskisi gibi ilgilenmiyosun buna eminim ki sende birşeyler var gormemizden gelmemizden korktuğun şeyler var acıklaa' . Onceden kızımı guzel giydirip resim atıyomuşum şimdi atmıyomuşum diye ilgisiz oldum. Kızım oyle bi cocuk ki coğu zaman altını zor değiştiriyorum kacıyor 22 aylık. Oyle oyle gunun telaşıyla unutuyorum fotoğraf atmayı. Kendim zaten sac baş dağınık geziyorum.
Buarada kafasında kendi kendine aşırı kuran bi insan annem. Kaynanama takmış kafayı. Durduğu yerde kuruyor. Hamile olduğumu soyluyorum (istediğimizide soylemiştim daha once,yapma demişti) bakın ilk dediği şey ' sakın aldırma neyim ha iki yakan biraraya gelmez aldırma bebeyi " diyor. Yahu aldıracak olsam ruhun duyar mı niye soyleyeyim sana surekli boyle tuhaf hareketler. Abimi babamıda dolduruyor. Hastaneye kontrole gidiyorum "sen surekli hastaneye gidiyon sende bişey var sakın karnından su felan aldırma' bunlar gunluk yazdığı şeyler abartmıyorum hergun yeni bişey cıkarıyor ya.
Artık telefonlarını bile acasım gelmiyor..
Ama bugun yazdıklarına patladım artık.

Daha bunun gibi birsuru şey yazmış. Hergun mesaj atıyor yemek pişirebiliyonmu corbayı şoyle yap yedir cocuğa aklım hep sizde kocan canının istediğini alıyomu durup durup cvp gelmeyince eminim sende bişey var diyip duruyor.
Tamam annemide babamıda cok seviyorum ama sinirlerim yıpranıyor artık her mesajda dişlerimi sıkıyorum ya yazmamak icin

Kızlar zaten kucuk bi kızım varken tekrar hamileliği kaldıramıyorum. Kimseyle oturup kalkcak durumda hissetmiyorum kızım beni cok yoruyor cok bunaldım bunun ustune annemin bu yazdıklarına patladım en sonunda saydırdım bende.
Zaten hafta ici cağırcaktım kendi kendine neyin derdini cıkardı ben anlamadım.

Ablamda başka şehirde evli 3 cocuğu var bikere onu boyle resim at şunu yap diyip sık boğaz ettiğini gormedim bana kafayı takmışlar. Halbuki o ablam orda neler cekiyor eşi alkol alıyor. eşiyle kaynanası bir olup kapiya mı atmadılar dayak şiddet hepsini yaşadı. Ablam gozumuzun onunde ağladı siz bana sahip cıkmıyosunuz diye babam ağzını acmadı neymiş barışırlarmış sonra o arada kotu bilinirmiş . Bende Allaha şukur oyle bi durum yok kendileride biliyor eşimin nası biri olduğunu. Ama surekli mutlu değilsen cık gel havasındalar ki gitsem 2 cocuğumla 3 gun sığar mıyım muamma.

Hele şu sende bişey var kelimesi beni olduruyor ya bende ne olacak Allah aşkına ne olabilir ya?o kafasında neler kuruyor acaba !! Kızlar buyuk ihtimal kayınvalidem ile ilgili bu duşuncesi halbuki hic alakası yok. Zamanında bazı tatsızlıklar oldu ama herkeste olabilecek şeyler annem ne zaman gelse kv gelir hoşgeldin de der cayda icer sohbette eder gider. Demese de onemli değil kim karışabilir evime gelenime karışırsa kendi kotu olur zaten.
Kaldı ki annemin okadar cok yanlışı oldu ki ...

Cileden cıktım cok doluyum sabah sabah yazıp rahatlamak istedim kızlar bende mi sorun var ben anlamıyorum herkeste mi var bu bitek bizde mi nerde yanlış yapıyorum acaba