Kızlar selam lutfen icimi sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum lutfen doktor arkadaşlar, tanıdığı olanlar, bilgisi ilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Her gun bu konuyu duşunmekten ders dahi calışamıyorum.
Tıp fakultesi 5. Sınıfım ve 1,5 sene sonra doktor olacağım inşallah. Bunun icin gecmem gereken bircok sınav var. Eğer Amerikada doktor olmak istiyorsam USMLE denilen sınavlara, Turkiyede kalıp doktor olmak istiyorsam TUS denilen sınava calışmam gerekiyor ikisi de ciddi bir calışma gerektiriyor.
Benim sorum şu: Hayat tarzım, istediklerim, yaşam şekli, hayat kalitesi, emeğinin karşılığını almak, sosyal hayat ve alım gucu olarak Amerika cok guzel gozukuyor. Ama Amerikada tıp okumadığım icin sınavlarda başarılı olduktan sonra girebileceğim bolumler sadece Dahiliye,Noroloji,Pediatri,Aile hekimliği.
Ama ben kendimi hep plastik cerrah olarak hayal ettim gercekten bunun haricinde her şeyde cok sıkılıyorum ilac takibi vb hic sevmiyorum tabi ki her bolumun zorluğu var ama gercekten icimden hic gelmiyor ama Amerikada plastik cerrahı olmam imkansız. Plastik Cerrah olmak icin TUS kasıp Turkiyede kalmam lazım ve TUS da inanılmaz detay ve ezberci bir sınav. Kapana kısılmış gibiyim hicbir şeye karar verip calışamıyorum, aklımdan her saniye başka bir fikir geciyor. Aradaşlarım gunde 7-8 saat ders calışıyo. Nolur yardımcı olabilir misiniz?