Hanımlar, buraya actığım konulardan yola cıkarak bu konu başlığını yazıyorum.
Eşimin anne tarafıyla bir gum vakit gecirince anneannesinin vs gelinlerine olan tavrını gordum. Gelinlere resmen kendi tarafları unutturulmuş gibi. Bu konuyu merak ettiğim ve hassaslaştığım icin eşimin yengesine yani dayısının eşine ozellikle sordum cok hissettirmeden. Ailede torun kıskanma olduğunu , karşı taraftan kıskandıklarını soyledi. Kadın kendi ailesiyle de iletişimi yıllar gectikce zayıflamış zaten. Kadınları ezici atasozleri var “ gelinin boğazı dar olurmuş” vs... ben bunları duyunca muhabbet esnasında o kadar rahatsız edici geldi ki.
İşin ozu eşimle yaşadığım tum problemlerin yetişme ve kultur kaynaklı oldığunu anladım.
Ailesinde gelinlere kıymet verilmediğini hissediyorum. Gelin aileden koparılıp ice alınmaya calışılıyor gibi, cocuğuyla birlikte.
Sonra sacma sapan atasozleriyle eziliyor.
Ben atasozunu sacma bulduğumu vs soyledim eşime de.
Acıkcası bir mucadelede hissediyorum kendimi.
Başta cok sessiz olduğum icin, ezilebilir gozukmuşum gibi. Benim ailem de bu yuzden ezilebilir gozuktu.

oyle dokmek istedim icimi hanımlar, kusura bakmayın. Sevgiler...

Hanımlar nişanlılığım korona donemine denk geldi hic akraba goruşmeleri kendi icimizde cok goruşmeler olamadı. Bunları gorseydim de gecer diye duşunurdum sanırım.

Guc verecek fikirlernizi bekliyorum.

( Arkadaşlar bizim sıkıntımız ailesi ve konular aile kaynaklı fikirlerden cıkıyor. Evlenmeden aileyle alakalı sıkıntıları bilemiyorsun, evlenmeden coğu konuyu konuşmuyorsun. Yani hic mi tanımadın? Diye cıkışlarınızı bir bıraksanız )