İyi akşamlar hanımlar, umarım sağlığınız sıhhatiniz yerindedir...

2020 Haziran ayında resmen mezun oldum ve yaklaşık 1 sene gibi bir sureyi dinlenmeye ve ne yapacağıma karar vermek icin enine boyuna duşunmek adına kendimi inzivaya cekme kararı aldım. Universite zamanı sevdiğim şeylere cok zaman ayıramadım, başımı dersten kaldıramadım ve boyle bir karar aldım. Son zamanlarda cevremden gelen baskılar yuzunden yavaş yavaş iş başvurularına yonelmeye başladım.

Batı Dilleri ve Edebiyatı bolumunden mezunum, biri İngilizce olmakla beraber başka bir dili de akıcı şekilde konuşabiliyorum. (İfşa olmamak adına bu dili yazmıyorum cunku ayriyetten bolumumle de alakalı) Lisansım bana iki dilde de oğretmenlik yapabilme yetkisi veriyor, ekstra olarak Pedagojik Formasyonum da var.

İnternet uzerinden editorluk ve oğretmenlik icin bu gun neredeyse 5'ten fazla iş ilanına başvuru yaptım. Linkedin uzerinden CV mi attım hatta başvurduğum sitelere on yazımı ekleyerek kendimle ilgili detaylar verip deneyimlerimden ve kuruma katmayı duşunduğum yararlardan bahsettim, Universite zamanında katıldığım projelerin sertifikalarını, belgelerini ekledim. Geri donuş olur mu bilmiyorum, cunku sanki bazı ilanlar kurumun reklamı gibi geliyor, gunlerce hatta aylarca aynı ilanı gorduğum oluyor, ya da bazı sitelerde "X sitesinden başvuru yaptım, geri donuş olmadı." gibi şikayetler okuyorum. Birkac gun sonra başvuru yaptığım kurumları arayarak, acaba hala ilanın gecerli olup olmadığını sorgulayarak, CV gonderdiğimi, isterlerse yuz yuze goruşebileceğimizi soylesem mi?

Bir de en buyuk ve aklıma takılan sorun şu, ilanlarda gorduğum guleryuz, takım calışması, iş ici disiplin gibi insan ilişkileri şartlarına tam olarak uyuyorum, bu konuda kendime guveniyorum, fakat bazı şartları hic tutturamıyorum. "Alanında 5 yıl deneyimli" yazısını gorunce anksiyetem tutuyor, her turden işi yaptım fakat deneyimlerim toplasanız 1 yılı bile gecmez. Bir de bolum konusu var, şoyle ki bolumum farklı olsa da İngilizce oğretmenliği yapabiliyorum, kendi alanım dışında İngilizce oğretmenliğine başvurmak istersem "Ilgili bolumlerden mezun..." cumlesini gorunce sanki biri benim yuzume kapıyı paaaaaat diye kapatıyormuş hissi alıyorum. Kimsenin hakkını yememek icin, İngilizce Edebiyatı ya da oğretmenliği bolumunden mezun olan başka birinin şansı benden o an icin yuksek olduğundan başvurumu yapmıyorum. Ne yapmam lazım?