Merhaba, malesef kocamla tanıştığımızda uc senedir fiilen ayrı ulkelerde yaşasalarda eski eşiyle resmi nikahlıydı. Sonrasında boşandı.
Biz dinen nikahlandık. Duğunu corona sebebiyle erteledik. Kocam eski eşi veya cocuklarıyla ilgili bir konuşma olduğunda geriliyor. Kusuyor.
Konuşmuyor. Eve mecbur kalmadıkca gelmiyor. Geceyi ofiste geciriyor. Bu durumda nasıl davranacağımı bilmiyorum. Defalarca konuşsakta
durum değişmiyor. Son olayda cok kırıldım. Bana cocuklarıyla onu duşman etmek istediğim iftirasını attı. İki cocuğu da 18 yaş uzeri.
Cocuklar boşanma davası esnasında cepten bloke ettiler. Ortalama altı aydır konuşmuyorlar. Babaları onlardan haber almak icin dayıları ile irtibatta kalıyor. Eski karısI cep telefonu numarasını değiştirdi ve hic konuşmuyor. Kocam onlardan haber alabilmek icin tanıkdık araya koymak yerine dayılarıyla surekli irtibatta kalmayı tercih ediyor. Bunun yerine başka bir cozum olsa daha iyi olmaz mı? diye sorduğum icin bana sanki benmişim gibi sebep cocuklarına onu duşman etmek isteğiyle sucladı. Duyduklarıma inanamayıp: Allah seni bildiği gibi yapsın. dedim. İki gundur konuşmuyor. Dun geceyi ofiste gecirdi. Benim de bu akşam eve gidesim yok. Sizce onun gibi davranmam nasıl olur? Genelde anlayışlı ve uyumlu biriyim, ama artık yoruldum. Asıl boyle bir laftan sonra kusup konuşmaması gereken ben olmalıydım diyorum. Eve gitmek istemememin sebebi bu değil. Yalnızca, eve gelecek mi, konuşacak mı, selam verecek mi, sen nasıl davranacaksın, gelmediyse şuan ne yapıyor? Duşuncelerinden kurtulmak. İlk evliliğim guzel gecmedi. O gunlere donmek. Bunları duşunmek istemiyorum. Eve gitmessem daha az duşunurum diyorum. Siz ne dersiniz?