1 ay kadar once eşimin bilgisayarını kullanmam gerekti. Okul notlarıma bakacaktım. Onde fecabooka gireyim dedim. Eşimin adı şifresi otomatik cıktı. Şeytan durttu girdim.
Eşimin bir kadınla yazışmasını gordum. Sanırım sohbet ama mesaj olarak kaydetmiş. Eşim diyor ki “geldin mi gelmeseydin arayacaktım istanbulda otel odasındayım”” ozel hayatında var mı gelişme” kadında “hayır yok” demiş. eşim “gencsin, guzelsin, akıllısın hayret” filan yazmış. Kadın kapamış sohbeti. Ertesi gunu de eşim “senden uzak durmam lazım, seni istiyorum..vs.”yazmış. kadın “sacmalama silerim seni sen evli sayılırsın” deyip terslemiş. Eşim de ozurler dilemiş. Boyle bir konuşma vardı.
Eşim aradı o sırada “notlarına bakabildin mi” demek icin tabi ben dayanamadım. “istediğin kadınla konuş” filan dedim. Ne diyosun noldu filan sordu. Ben de kadına mesajlar atmışsın işte dedim. O da ne mesajı ne kadını kimmiş o filan dedi. Ben kadının adını soyledim. O kim ya dedi. Eve geliyorum hemen dedi geldi. Eve gelince diyor ki kadını hatırladım bizim işyerinde calışıyordu şimdi başka yerde calışıyor ama bende teli yok arkadaştan aradım sordum dedi. Ben size boyle şeyler yazdım mı demiş. Kadın da evet boyle bir konuşma oldu ama en sonunda X miş demiş. X dediği de eşimin 15 yıllık arkadaşı. Sonra X’i aramı,ş o da ozur dilemiş filan. Eve gelince kadını aradı kadına tekrar sordu bişeyler sinirden ve ağlamaktan anlamadım bile. Ama kadın “beni rahatsız etmeyin mahkemeye vericem bir daha ararsanız deyip kapadı teli” eşim sonra bu X’i aradı.X’e dediki sen şu şu kadını aradın mı dedi. Arkadaşı noldu ki dedi. Eşim de kadın rahatsız olmuş beni aradı filan dedi. O da yapma ya ozur dilerim dedi. Sonra ben biraz sakinleştim dışarı cıktık vs. kayınvalidemler yemeğe gidecektik gittik. Ben o gun ertesi gun hep surat astım. Bu olay cts olmuştu, Pazar sabahı erkenden kalktım ağladım ağladım. Arkamdan eşim kalktı ben seni hic aldatmadım asla da aldatmam vs dedi. Ben de acıkla dedim işte o zaman neden boyle yazıyor niye şoyle yazıyor diye sordum. Eşim de ısrarla bilmiyorum dedi. Sen okumadın mı dedim. Mesajı gostermiştim başına baktım sinirden okuyamadım dedi. Ben de o hafta istda işe başlamıştım eşim memlekette kalmıştı. Onun tayini olana kadar haftasonları buluşacaktık sadece. Arkadaşına neden hesap sormuyorsun filan dedim. O da 2 gun buradasın topu topu seni daha fazla uzmek istemiyorum, ayrıca 15 yıllık dostum şimdi ararsam cok kotu kavga ederiz dedi. Ben o akşam istanbula yola cıktım. 2 gun telefonu acmadım. Kalktı geldi istanbula. Ağladı ağladı bana inan diye yalvardı. Asla boyle bişey yapmadım yapmam dedi. Uzerime yemin et ederim sacmalama dedi. Ama hep ağladı. X ile konuştum o da mulakat icin istdaymış dedi o tarihte. Hakikaten X yeni işe girmişti mulakata filan gitmişti istanbula bunu biliyorum. Ama internette mulakat tarihi 10 gun sonra. Eşimde dedim bak mulakat o tarihte değilmiş dedim. Sonra bu yine aramış X’i. X demişki kadın benim arkadaş listemde yok o yuzden senin hesabını kullandım, iyi değildim, onceki işten ayrııdım mulakattan once gezmeye gitmiştim cep telefonundan yazdım onları” demiş. Ben de parolanı nerden biliyor filan dedim. Eşim ısrarla “bilmiyorum” dedi. Onunla dostluğumu bitirdim ama illa ara dersen arayayım son kez dedi. Ben de arama dedim. Eşimden X’in telefon numarasını aldım aramak icin ama aramadım. Sonra 3-4 hafta boyunca ara ara aklıma geldi her seferinde eşime doğruyu soyle filan dedim ama o hep ben yapmadım, asla da yapmam dedi. Ne yazdı niye yazdı bilmiyorum dedi hep ağladı senin uzulmene istemeden de olsa sebep oldum diye ozurler diledi. Hesabını filan kapattı. Eşimde rahatsızlık var sinirlenince uzulunce nefesi kesilir telefonda konuşurken fenalaştı birden bire. (ben istda o memlekette) bu kadar yalan yapamaz diyorum. Ayrıca eşim arkadaşlarına cok değer verir. 15 senelik dostunu asla ufak bir şey icin silmez.
Ben de her zaman eşimin beni benim ondan daha fazla sevdiğini duşunurdum. Evde yardım eder, gezdirir, duşuncelerime değer verir. Hala aynı. Aslında ona inandım. Ama bir yandan da şeytan durtuyor arada X’i arasam mı diye. Ben bu olay gercekse bile eşimden ayrılmayı duşunmuyorum şu anda. Yani o an olsa boşanırdım da şimdi bilmiyorum. Cunku benim icin şehrini değiştiriyor, butun hayatını. Beni sevdiğinden de eminim yine de butun ayrıntıları bilememek kafamı karıştırıyor ara ara. Ama yalan soylediyse bu beni daha da delirtecek. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşim bu kadar yalan soyleyemez aslında ama ne bileyim. Off off. Kimseye de anlatamadım. Burada rahatladım en azından.