Arkadaşlar selamlar. Erkek arkadaşımla 8 aydır beraberiz. 7 Nisanda Nişan yapmayı planladık.

Annesi ve babası vefat etmiş. 2erkek kardeşi 1 ablası var. İstemeye gelirken dayısı ve yengesini getirecekmiş beni istesinler diye, ablası ve eniştesi, belki diğer erkek kardeşiyle eşi de gelir.. Ben erkek kardeşiyle dışarıda bir cay icimlik ayak ustu tanışmıştım, ablasına da kahvaltıya gittik o sekilde tanıstım. Annemle hicbirisi tanışmadı henuz. Annem sadece erkek arkadasımı tanıyor.

O kadar cok sorum var ki nereden başlasam bilemedim..

1) Erkek arkadaşımla aramda 16 yas fark var. Ve onceki evliliğinden 15-16 yasında bir kızı var. Bu arada ben 28 yasındayım, erkek arkadasım 44 yasında. Bu duruma annem kızıyor, sadece yaş faktoru de değil, eğitim, maddi durum vs her konuda ben ustun durumdayım. Annemin pek tasvip etmediği bir durum ama bana hicbir zaman karışmaz, sadece yorum yapar, uzulursun der, yaşa tecrube et der. Gecen gun kız kuzenime de erkek arkadasımın yasından ve kızı olduğundan bahsettim "Deli misin kızım sen" dedi.. Cok moralim bozuluyor... Annem diyor ki istemesinler gidip direkt evlenin, istemiyorum benden gelip istemelerini dul cocuklu adama diyor. Git erkek kuzenini cağır ondan istesinler diyor. Oyle olsa da erkek kuzenim yani abimle erkek arkadaşımın yaşları birbirine yakın, soracak yaşını, kuzenim bozulacak muhtemelen. OOOOFFF OFFFF ! İsteme esnasında bizim aileden birisi ters bir hareket ter bir soz kullanacak diye cok korkuyorum, geriliyorum.

2) Tanışma, kız isteme, soz, nişan hepsi bir arada halletmek istiyoruz cunku biz nikah gunumuzu alalı 3 ay oldu. Kısmetse 7 temmuzda evleniyoruz. 7 nisanda da nişan yapalım dedik. Şimdi sorum şu; nişan oncesi ya da sonrası fotoğraf cekimi yapacağız anı kalsın diye, ben lacivert bir abiye aldım, sonucta fotoğraf cekimi yapılırken ve yuzukler takılırken basit birşey giymek istemiyorum. Aşırı abartı bir kıyafet değil ama evde giyilecek gibi de değil sanki. Kuyruklu tuvalet sonucta.. Evde kahve dağıtırken nasıl giyeceğim bilmiyorum. Acaba geldiklerinde karşılarken ve kahve dağıtma sırasında farklı kıyafet olsa, onlar beni isterken ben gidip ustumu değiştirsem de yuzuk takma, nişan pastası kesme olayları sırasında bahsettiğim abiyemi giysem nasıl olur sizce ? Bir arkadaşım oyle yapmıştı, acaba ben de mi oyle yapsam. Erkek arkadaşımın ailesi biraz daha mutasıp. Kıyafetimde yırtmac olması, kıyafetin biraz ağır kacması falan onları etkiler mi bilemedim. Gerci erkek arkadaşım kıyafeti gordu ama birşey soylemedi, gerci uzerimdeyken gormedi.. Hatlarımı cok belli ediyor ya bilemedim...

3) Erkek arkadaşımın yaşı ve daha once evlenmiş boşanmış, cocuklu olması dolayısıyla cekiniyorum hem kıyafet hem nişan masası ve suslemesi konularında.. Sacma olabilir diye duşunuyorum.

4) Gidişat nasıl olacak bilmiyorum. Gelecekler iceriye buyur edip salona alacağız, sonra heralde tanışırlar bir fasıl.. Sonra kahve mi dağıtılacak, yoksa once isteme mi olacak. Ardından isteme sırasında ben orada olacak myım bilmyorum. Orada olmasam iyi olur cunku yuzuk oncesi kıyafet değiştirmek istiyorum. Yuzukler takıldıktan sonra mı nişan pastası keseriz onu da bilmiyorum...

Duşunceleriniz nedir? Siz olsanız ne yapardınız?

Kıyafetim bu kızlar

ayakkabımda bu