Hanımlar merhaba
Kayinpederimi ani bir olum ile kaybettik malesef. Cenazemizi defnettik ve bugun cenazenin ertesi gunu.
Acımız cok taze, hala şoktayız ve hala sanki cenazesi kalkan bizim babamız değilde başka biriymiş gibi. Cok zormuş hanımlar, Allah'ım herkese sıralı ve hayırlı olum nasip etsin inşallah
Ancak hayat geride kalanlar icin devam ediyor yine. Aile buyukleri akrabalar sagolsunlar destek tabiki, ama nihayetinde kaldık gene kendi kendimize. Bir sure kayinvalidemde kalacağız bu surecte. Koronadan dolayi taziyeleri bahcemizde kabul ediyoruz, eve aile dışında kimse girip cıkmıyor. Seveni coktu kayinpederimi geleni mutlaka olacaktır oluyor.koronadan dolayi elimizden geldiğince tedbirli yaklaşmaya calışıyoruz ancak gelene gelme denmiyor denemez.
Bu konularda cok tecrubesizim. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum, kayinvalidem ve gorumcem iyi değiller destek olmaya calışıyoruz.
Benim sormak istediğim cenaze evinde gelenlere cay dışında birsey ikram etmek gerekir mi ? Arka planda bu tur işleri birinin yurutmesi duşunmesi gerekiyor ve birsey lazımmı diye bana soruluyor.Bunların hazırlıklarını ben yapıyorum. Cay şeker kagit bardak kolonya vs aldırdım dun bunların duzeneği kurduk, bugun de devam edilecek bu sisteme.
Gelenlere lokum cikolata gibi bir ikramlik ayarlanır mi?
Evde yemek ayarlamam lazım kendimiz icin. Pratik ne pisirebilirim yemek. İnanın beynim durdu, sağlıklı duşunemiyor gibiyim. Dun gelenlerin sagolsunlar getirdikleri yemekler yendi evde. Bugun artık kendi kendimizeyiz. Ne duşuneceğim şaşırdım. Bir taraftan diyorum yemek derdine duşmuş gibi olur muyum ama evdekilerin de ayakta kalması icin az da olsa birseyler yemesi lazım ki iyi kotu yeniyor, bir taraftan diyorum ne yemek yapılabilir abartmadan.
Cenaze evinde nasil olmalı ne yemekler yapılabilir bana bir akıl verin nolur. Kahvaltı yapıldı bitti oğleden sonrasını duşunmem lazım