Merhaba arkadaşlar,

İcinden cıkamadığım bir konuda sizden yardım, akıl istemeye geldim.

Şimdiye dek pek cok konuda değiştim, geliştim. Zeki de bir oğrenciydim. Universiteyi bitirdim, muhendis oldum. Gel gelelim ki aşamadğım bir şey var. Bir topluluğa girdiğimde, yeni insanlarla tanıştığımda ciddiye alınmıyorum. Herkes boyle yapıyor diyemem, bir cok iyi insanla da karşılaştım. Ama kotu insanlara da hedef tahtası oldum her seferinde. İnsanlar benimle dilediğince konuşuyor, eleştiriyor, hatta hakaret ediyor. Ve inanın bu benim subjektif algım değil, cevremdeki insanlar da bu hissimi onaylıyor.

Onceye gore değişim elde ettim elbette. Ama hala istediğim seviyeye gelemedim. Artık boyle bir şey olduğunda tepki verip, hatta kavga edip ipleri koparıyorum. Ancak bu cok yorucu ve ben daha bu hale gelmeden insanlar beni saysın istiyorum.

Gozlemlerime gore şimdiye dek su profildeydim: kambur, neredeyse iki buklum bir duruş, cılız bir ses tonu, ozellikle yabancı ortamda surekli bir gulumseme hali, konuşurken sanırım, emin değilim gibi kelimeler ve daha niceleri.

Duruşum artık cok daha dik ve o kadar cok gulumsemiyorum.

Şimdi sizden şunu rica ediyorum; nasıl bir duruş sergilemeliyim ki insanlar laf konuşurken iki kere duşunsun? Biraz tartarak, cekinerek konuşsun? Nedir bunun sırrı? Vucut dili mi? Dik duruş mu? Gozden kacirdigim daha neler var? Gercekten bir tarife ihtiyacım var.

Dip not olarak; zamaninda mobbinge ugradim ve bu beni bir kisir donguye surukledi. Bir kac psikologa gittim ve fayda goremedim.