Merhaba kizlar.
Nişanlımla 1,5 yıl once birikim planı yapıp, bu seneye evlenme kararı aldık. Ailelerimize yuk olmadan her şeyimizi kendimiz yapıp evlenecektik. Surec ilerlerken gelinligi once sonrada bana takacagi gelin setini nişanlım aldı. Bende kendi payına dusenleri yaptım.
Gecenlerde ogrendimki ,nişanlım bunları birikimiyle değilde krediyle yapmış. Bana biriktiriyorum dedigi yalanmış. Once bir kredi, araya pandemi girip krediyi odeyemeyince ikinci bir kredi cekerek takısını almış.
Velhasıl 2 senelik toplamda 48 binlik borca bu ay başlamış odemeye.
Surec boyunca bana soyleseydi biriktirmedigini, hayallerimizi,planlarimizi ona gore revize ederdik diyebildim. Seni uzmek istemedim cevabı verdi. İcime hic sinmiyor cunku ekonomik ozgurluk ve gelecekteki refah yaşama amacıyla 3 yıldır doğuda gorev yapıyorum. Şimdi bu borc odenir ama benim dişimden ,tirnagimdan arttırıp birikim yaparken, onun rahat harcadım, hata yaptım demesini sindiremiyorum.
Evlilik buyuk bir sorumluluk, kartlarımi acık oynadım. Baştan konuştum , 7 yıldır beraberiz. Her seferinde borcsuz evlilik istediğimi soylemiştim. Ailesine bahsettim bu durumu. Ailesine borcum yok, nişanlımla aramızda bir olay ,karışmayın diyerek kapatmış ustunu. Bana bir fikir verir misiniz , oyle uzgunumki