Merhaba arkadaşlar, o kadar karışığım ki nerden başlasam bilmiyorum.
Ozel bir kolejde calışıyorum ve 3 yıldır oradayım. 10 ay uzerinden anlaşma yapıyorlar ve yazın maaş almıyoruz. Her sene bu zamanlar anlaşmalara başlıyorlar. Birkac kişinin anlaştığını duydum ama henuz beni cağırmadılar. Normal şartlarda bu sene de benimle anlaşırlardı diye duşunuyordum cunku memnunlardı. Ancak birkac gun once hamile olduğumu oğrendim. Eğer hamilelikten once goruşme yapsaydım rahatlıkla anlaşırdım ama şimdi hamile olduğumu gizleyemem. Ve hesaplarıma gore doğum kasımın sonlarına denk geliyor. Yani anlaşırsak benimle yeni donem icin sadece 2 aylığına anlaşmış olacaklar. 2 ay icin anlaşıp sonra duzenlerini bozmak istemezler diye duşunuyorum. Ama anlaşmazsak da maddi acıdan zorlanabiliriz. Cunku 2 ay alacağım maaşla bebeğin eksiklerini alırdım diye duşunuyorum ve calışırken doğum iznine ayrılacağım icin devletin verdiği doğum parasından da faydalanabilirdim.
eğer yeni donem icin anlaşmazsak hem maaş alamayacağım hem de doğum parasını alamayacağım.
Okuldan hic kimse bilmiyor henuz. Bazıları anlaşana kadar hamile olduğunu gizle diyor ama bu da hic etik olmaz yarı yolda bırakmış olacağım. Bir ara gidip acık acık konuşmayı duşundum. Hamileyim ister anlaşın ister anlaşmayın diyecektim. Cunku gunlerdir duşun duşun gerildim iyice.

bu arada neden baştan planlamadınız diye sorarsanız 33 yaşındayım ve ilk hamilelik. 5 aydır deniyoruz ve olmuyordu. En başta olsaydı bu eğitim yılının sonuna denk gelecekti ve sorun olmayacaktı ama hesapladığımız gibi olmadı maalesef. Son ay doktora gittiğimde, eğer yaşın daha genc olsaydı 1 sene bekleyelim derdim ama şu an bekleme şansımız yok hemen tetkiklere başlayalım diyince biz de ya olmuyorsa diye denemeye devam ettik ve biraz plansız oldu

şimdi biraz yonlendirilmeye ihtiyacım var galiba. Cevremden kimseye de henuz bu hamilelikten bahsetmediğim icin kimseden fikir de alamadım. Belki daha once benzer şeyler yaşayanlarınız varsa diye buraya yazıyorum. Şimdiden teşekkur ederim