Herkese merhabalar. Kendimi Pazartesi gunu cok sacma bir durum icinde buldum, halen sonuclanmadı ve hem cok ofkeleniyorum hem de uzgun, endişeliyim. Ben ozel bir firmada Ust Duzey Asistanım, yaklaşık 4,5 senedir buradayım. Tamamen ust duzeylerle irtibat halindeyim ve bir yandan da extra işlerim de var. Yonetim Kurulu Başkanına bağlıyız, arada amirim var ve ben onların asistanıyım.

Bu sene icin iyileştirme istedim ve beklediğim orandan duşuk geldiğini gorunce amirime ve YKB ’na mail gonderdim. Bilemiyor olabileceklerini, hatta bilmedikleri bana yuklenen bazı extraları yazdım kalem kalem. Bu durumun beni uzduğunu belirttim. Bir sure sessizlik oldu ardından amirim beni arayarak buna nasıl curret ettiğimi, ona gerizekalı ve beceriksiz muamelesi yaptığımı, iş ahlakımın olmadığını ve benim gibi birisini departmanında istemediğini soyledi. Ben de ona iş ahlakıma lutfen dil uzatmayın ben hep disiplinle, namusumla ve edebimle calıştım, departmanda ne olaylar oldu hepsinden haberiniz var beni gunah kecisi ilan etmeyin dedim.

Bana seni başka departmana vereceğim dedi ben de bizim iş olarak sizinle ortak calışmamız lazım o zaman cıkartın haklarımı verip dedim, bir şey demedi.

İk ’daki bir arkadaşım ceo ’nun mailime “not alalım orana bakalım yeniden” dediğini soyledi. Yani YKB tarafında bir sorun yok ama amirim bunu yediremedi.

Beni başka bir fabrikaya gondermeyi teklif edebilirmiş, eğer red edersem istifa etmem gerekir ve haklarımı alamazmışım. Ben bırakmak istemiyorum paramı haliyle. Zaten sacma sapan bir duruma duştum bari hakkımı alayım.

Ya da beni mobbing yaparak alakam olmayan bir departmana verecekler, bilmiyorum ve bekliyorum.

Şu an yasak olduğundan direkt cıkartamaz ama iş kanunu hakkında bilgisi olanlar yardım edebilir mi bana? Onume ne secenekler gelebilir ve ben ne yapmalıyım?