Merhaba kızlar ilk konum hayırlı olsun Arkadaşla yaptığım bir telefon konuşmasında kafam cok karıştı. Cok yakın arkadaşıma işimdeki mutsuzluğun beni nasıl psikolojik olarak etkilediğini anlattım. Yeni girdiğim bir iş ve cok yoğun, stresli bir calışma programım var. Kendime bakamıyorum, toplantıya girmekten iş yapamadığım icin surekli mesaiye kalıyorum ve kafam/gonlum cok yorgun. Bir onceki işim de buna benzer olduğu icin buraya koşa koşa gelmiştim. Şanssızlık mı kader mi benim şımarıklığım mı (hic sanmam 10 senedir calışıyorum cunku) bilmiyorum bu da gol olmadı anlayacağınız. Arkadaşıma bunları soylediğimde bana; “eşimin gayet iyi kazandığını, kendime biraz değer vermemi istedi benden. Gucsuz gozukmek istemiyorsun ama kariyerle saygı kazanılmaz mutlu bir kadın olmadığında sadece eleştirilsin eşin sana hicbir zaman “ah canım cok calışıyor hic harcamıyor helal olsun!” Demez. Kendine ozgu lukslerin olsun. Son goruşmemizde seni cok bakımsız ve renksiz gordum. Kendini kariyer icin arkaya atıyorsun ve hicbir şey icin yaranamazsın.” dedi. Ucunda bir hak verdim cunku uzun zamandır kendimi yorgun ve mutsuz hissediyorum. Maaşlarımız ortadadır bizim ikimiz de cok şeffafız eşimle. Ben ona hic harcatmam kazandığım para varsa alacağımı alırım. Evlendiğimizden beri hic istediğim olmadı cunku ben isteyemem. Telefonu kapatırken soylediği: “Kendine ozgu lukslerin olsun, bu şekilde kendini eskitirsen kimseden takdir almayacaksın kendine değer ver.” cumlesi beni cok etkiledi. Haklılık payı vardır illaki o bunu soyledi diye istifayı basacak değilim tabii ama kendimi kotu hissettim. Kendimi unuttuğumu duşundum. Cocuk yok bu arada sorulacaktır. siz bu konu hakkında ne duşunuyorsunuz kızlarım? Bu bakış acısıyla mı mutlu olurum gercekten?

Acil edit: gelen tatlış yorumlara bakıyorum da ben yanlış ifade etmişim. ben eşime harcatmam demişim ya o yanlış anlaşılmış olabilir. Ekstra bir şey istemem cunku talep etme gibi bir ozelliğim yok. Kendime ayırırım kalanı birikime atarız. He kendime daha az ayırırım eşime destek olmak icin o ayrı. Arkadaşımın kızdığı nokta bunları kendi başıma yapmaya cabaladıkca kendimi yıpratmam eşimden istememek icin kendimi bu hale sokmam.