GUNCELLEME 6. SAYFA DA
Merhabalar...
Beni uyutmayan, kafamı karıştıran bir konu var ama, nasıl haraket edecegimi bilmiyorum.
Guneydoğu'da tayinciyiz burda ev işlerime yardım eden bir yardımcım var. 2.5 senedir gide gele artık aramızda bir samimiyette oluştu. Kendisinin 5 cocuğu var ve bana yardıma gelirken 11-12 yaşında bir kızı ve 6 yaşındaki oğlunu da getiriyor.
Cocukları cok yaramaz değil ama ozellikle erkek olanları cok bilincli egitememiş ve kişisel temizlik olayı pek olmayınca işin acığı kucuk bebeğim olduğundan dolayı erkek olanlarının ozellikle kucugun gelmesine gonlum pek razı olmuyor.
Cunku bahcede vs. Her turlu pislikle oynuyor ve el yıkama alışkanlığı da olmayınca ister istemez bebeğin oyuncaklarına dokunsun istemiyorum. Ellerini yıkamasını soylesem de arınacak şekilde olmuyor. Ben de careyi ona ayrı oyuncak ve oyun alanı yaratmakta buldum. Artı olarak her şeyi karıştırıyor.
Normalde eve korona dolayısı ile misafir kabul etmiyorum ama, yardımcım olduğu icin el mahkum.
Bir de onceden beri maddi durumları zayıf olduğundan dolayı cok kol kanat gerdim, onlar icin bir cok şey yaptım bu sebepten de cocuklar beni cok benimsediler ama, kişisel temizlik olayı her zaman sorundu.
Kız cocuğu ise eskiden cok icine kapanıktı. Tiyatro kursuna vs. Yazdırdım bizim kurumda olunca ayrı bir ilgilendim. 2.5 sene de bayağı bir yol aldık ve şu an da ozguveni yerinde ve beni rol model olarak goruyor.
Hepsinden ziyade ona hediyeler, kitap vb. Şeyler alıyorum, surekli konusuyorum ve okuması icin elimden geleni yapıyorum.
Detaylandırmamın sebebi ise her ne kadar yardımcım olsa bile bundan otesi bir arkadaşlık (Dostluk değil) gibi bir şey oldu aramızda ve ben normalde cok arkadaş edinmem az ve ozdur. Artı olarak cok ciddi maddi manevi desteğimde oluyor.
Son gunler de evden ufak tefek seyler eksiliyor, kayboluyor. Mesela bugun vazelin kayboldu, başka gun Cokoprens, bebeğin kumbarası acılmış icinden para alındımı bilmiyorum ama, ufak olan annesine "Orda 1 liralar var" dedi ve o kumbarayı acmaya gucu yetmez diye duşunuyorum celimsiz bir cocuk cunku.
Vazelin ve sert kumbara kapağı beni direk o kız cocuğuna goturuyor. Ama diyorum ki mesela cokoprens konusunda istese asla saklamam ki zaten ev de yiyemedikleri ne varsa bebeğe ne almissam onlarada yapiyorum veya alıyorum.
Bunlar ufak tefek şeyler ben kendi rızamla bunun cok daha fazlasını yapıyorum onlara ama, Guven meselesi icimi kemiriyor. Maddi olarak bir değeri yok fakat ne bileyim boyle olmamalı.
Şimdi annesine direk desem alıngan bir yapıda ki bunu ispat etmemde lazım. Ama cok eminim ozellikle vazelinin ve cokoprensin ortadan kaybolduğuna.
Temizlik hususunda soylediğimi hakkı ile yapıyor. Ilk başlarda cok beceremiyordu ama şimdi iyi ve başka yardımcıda bulamam. Bu durum karşısında utansında istemem ne anne, ne cocuk.
Soylemezsem evden bir şeyi ruzgar ucursa icimde şuphe kalacak. Cunku her şeyimiz ortada ve gizli saklı değil.
Bir de bu kız cocugunu babası okutmak istemiyordu. Kendisi eve ve cocuklara da bakmaz. Hem babayı ikna ettim, hem de kız bir şekilde okumak icin gayret gostermeye başladı.
Hani boyle kucukken birine hayran olup, onun gibi olmaya calışırdık ya, bu kız da bu konuma beni koymuş nasıl desem boyle bir sorun yuzunden hayatını duygusal etkileyecek bir sey olsun istemiyorum cunku utanırsa belki de hayatını kotu anlamda etkilerim diye de korkuyorum.
Bu kadar detayin sebebi hani normal yardımcı olsa hic bir sey demeden belki yolları ayırabiliriz. Lakin ben elimi etegimi cekersem damdan duşmuşe donecekler.
Karışık yazmış, belki tam aktaramamış olabilirim ama, gercekten kafam da cok karışık. Doğru aktaramadıysam affola...