Samsung'un ağ tarafında bir sorun var bunu kimseye anlatamıyorum sorunu acıklamam gerekirse şoyle.
Oncelikle şunu belirtmeliyim evimde S8+ ve S20FE kullanmaktayım kullandığım modem 2.4GHz ve 5 GHz ağlara sahip ve k/r/v protokollerini destekliyor. S8+ ve S20FE cihazlarımda k/r/v protokollerini destekliyor fakat şoyle bir sorun var Samsung cihazlarım modemin yanında kablosuz ağı actığımda 5GHz ağına bağlanıyor uzaklaştığım zaman otomatik olarak 2.4 GHz ağına geciş sağlıyor. Fakat geri modemin yanına donduğum zaman 2 Samsung cihazımda 2.4GHz'den 5GHz'e geri geciş sağlamıyor. Modemin muşteri hizmetleri ile goruştum bu sorunun genellikle Samsung cihazlarda yaşandığını farklı bir marka cihaz ile test etmemi istediler. Ben de yakın arkadaşımdan 3 adet cihaz aldım iPhone 11 Xiaomi Note 3 ve Note 10 Lite toplamda 5 cihaz ile modemden uzaklaştığımda hepsi 2.4'e duşuyor fakat tekrar modemin yanına geldiğim zaman sadece iPhone 11 ve Xiaomi Note 3 5GHz ağına geciş yapıyor. Geri kalan tum Samsung cihazları 2.4 GHz de kalmaya devam ediyor. Bunu kime nasıl iletebilirim? Members uzerinden telefonu/ağ ayarlarını sıfırlamaktan başka bir şey onerdikleri yok.
Videolarda gorduğunuz uzere S8+ S20FE ve iPhone 6 5 GHz ağa bağlı. Fakat modemden uzaklaşınca tum cihazlar 2.4GHz ağa geciyor. Tekrardan modeme yaklaştığım zaman sadece iPhone 6 5GHz ağa bağlanıyor Samsung cihazlarım desteklediği halde geciş yapmıyor.

Dip not. Başka bir arkadaşım iPhone SE2 Oppo ve Samsung Tab A7 ile test ettiğinde onunda Samsung cihazı 5 GHz ağına geciş yapmadığını gozlemledik.
Guncel.
Bugun normalde Turkiye de satılmayan Avrupa bir cihaz olan Samsung Note FE elime gecti hemen testimi gercekleştirdim. Avrupa cihaz olan Note FE ve iPhone 6 sorunsuz geciş yaparken S8+ ve S20FE yine 2.4'te kalıyor