Merhabalar.Derdim kızımın okuluyla ilgili.Lutfen fikirlerinizi bizimle paylaşın.
19 yaşında bir kızım var.Yildiz Teknik Universitesi mimarlik bolumunde 1.sinifta okuyor.Gerek uzaktan eğitim gerekse mimarlık bolumunun iş sıkıntılarını duyması nedeniyle bolume pek de ısınamadı.Dersleri iyi aslında.İlk donem ortalaması 3.63.Bir de mimarlık bolumunun her yıl sıralamasının duşmesi de canını sıkıyor.
MYP ile yatay geciş yaparak ozel bir universitenin diş hekimliğine gecmeyi duşunuyor %50 burslu olarak ama ondan da emin olamıyoruz diş hekimliğinin de geleceği pek de umut vermiyor gibi.
Maddiyat kısmına gelecek olursak İstanbul'da yurda en az yıllık 25000 TL vereceğiz.Gecmeyı duşunduğu ozel okulun yıllık ucreti 45000tl civarında.Tefe tufe oranında zam olacakmış her yıl.Bu ozel okul ailemin yaşadığı şehirde olduğu icin yurt ucretinden kurtuluruz.Eşim de ben de oğretmeniz.5/6yıl 1 maaşı okula ve harclığınıa ayirip 1 maaşla gecinebilir miyiz bu da biraz korkutuyor beni.
Bir de diş hekimliğine gecerse cekilen onca sıkıntıya değer mi?Sonu nasıl olur?
LUTFEN FİKİRLERİNİZ BİZİM İCİN COK ONEMLİ.OZELLIKLE BU İKİ PİYASAYI (MİMARLİK VE DİŞ HEKIMLIĞİ)BILENLER YORUM YAZAR MISINİZ?