Merhaba
Eşim ve annesi arasında asla ayrılmayacak bir gobek bağı var. Evlenmeden once eşim annesini cok yeter ve hic hoşlanmadığını soylerdi zaten sorunlu biri olduğu o zamandan belliydi. Ben oğlumun kokusunu almadan uyuyamam filan diyordu ben de nişanlı iken bişey diyemiyodum hazır cevap olmadığım icin. Eşimin bu davranışlarının annesine aşırı bağlı olan insanların hem ayrilamamasi hem de nefret etmesi şeklinde bir psikolojik bozukluk olduğunu sonradan anladım. İstanbullu gelin dizisini izleyen varsa oradaki adem ve annesinin ilişkisine cok benziyor.. ilk yillarimizda cok sıkıntı cektim sonradan evliligimize karismamayi oğrendi ama hala kendisini cok yalnız hissediyor ve panik atak. Eşim olmadan kendisini yok sayıyor diye duşunuyorum. Orneğin pandemi var diye aylardır bir yere gidemyorduk, bundan 1 ay once artık annemlere gidelim dedim cok bunaldım 1 haftalığına başka şehre geldik. Geldiğimizin ikinci gunu torunlarını sevsin ve başka yere gidince aramadı demesin diye aradım nasılsın dedim sesi kotuydu burnundan biraz kan gelmiş ağlayıp duruyodu ( bu arada kendisi hep hastadır hep bir yeri ağrıyor artık nasılsın demiyorum cunku hep kotu ). Bende anne takip et bişey yoktur muhtemelen dedim. Komşuyu da aradım gidip yoklasin diye. 10 dk sonra annemin telefonundan arıyor ( ben kapatınca beni aramış duymamisim) sadece bağırıyor ve şu şekilde " ben oluyorummmmmm Ahmet gelsioeeeeennn" diye eşimin adı da Ahmet. Eşim aldı telefonu sadece bağırıyor hicbisey anlasilmiyo komşu gelmiş doktora gidelim demişler asla kabul etmiyor tek dediği Ahmet gelsin ustunu başını yirtmis sacını filan yolmus bildiğin kriz gecirmiş. Neyse eşim telde biraz bağırdı buna hastaneye de gitmediler ertesi gune duzeldi ciddi bişey de yokmus gercekten.
Eşim pandemiden dolayı iş sıkıntısı cekiyor zaten zor bir donemden geciyoruz. Moralim bozuk. Eşin calışmaması cok kotu bişey ve elinde değil o yuzden ona caktırmiyorum. Annemler gecen geldiginde bu konu acıldı kayınvalidm de bize geldi akşam oturmasına annemlere hoşgeldiniz demek icin. Şehir dışında bir iki firmaya başvuru yapacak ve annem de tanıdık bulmaya calisacakti bunları konuşuyorduk. Ben cocuğu uyutmaya iceri gittim ben gidince Ahmet hicbir yere gidemez bizim gecim sorunumuz yok zaten onlri ben gecindiroyorum demiş ve karşısındakine konuşma imkanı vermemek icin ağlama krizine girmiş. Evi ben gecindiriyorum dediği, onun evi ve bizim evimizin faturalari bir , onunkilerle birlikte geliyor ve ben toplu oduyorum. O da meyve sebze almaya eşimle gidiyor araba bizde olduğu icin , ona alırken bize de alıyor benim umurumda değil kimin ne aldığı haftada 200 TL bile gecmez eşimin ona ihtiyacı yok zaten kartım onda her zaman parası var istediğini alıyor. Evi gecindiriyorum dedigi cocukların mamasını bezini mı alıyor? Mutfak masrafını eti yağı kıyafetleri mi cekiyor? Birşey beklemiyorum zaten de boyle yalan uydurması ve eşimi etkilemeye calışmasına cok sinirlendim . Ben cok fazla kavga edebilen biri değilim . Sinirlenince suratımı asar otururum soğuk davranırım. Bu kadının surekli eşime kocası muamelesi yapması hayatında başka hicbir mesgalesinin olmamasından bıktım basen cok iyi davranıyor o zaman vicdan yapıyorum ama eğer ben tavrımi koymasaydim onun asıl amacı benim bildigin kuma gibi eşimi paylasmamizdi. İnsan oğlunun mutluluğunu nasıl istemez ben anlamıyorum. He kendisi hicbiseyden hatta oğlundan bile memnun değil cunku eşimde yıllardir psikolojik baskıdan bıkmış annesine ters davranir başa cıkmak icin. Bana habire anne olma da kopek ol. Şimdi cocukların seni paylasamiyo ilerde de birbirlerine atacaklar cok ararsın bu gunleri fln diyo. Bende en son ben kendime baktırmak icin cocuk yapmadım canları sağolsun cocuğunun mutluluğunu istemeyen anne olmasın dedim. Boyle terslemezsen surekli psikolojik baskı yapan depresif mutsuz biri. Buyuk cocuk bile onu istemiyor babanne git sen gelme diyo cunku surekli hasta ve aglak

İcimi doktum sadece