Herkese merhaba
O kadar doluyum ki umarım anlatabilirim. Ben 60 tane işcinin olduğu bir firmada calışıyorum. Bu sayının 10da biri kadar da kadın personel calışıyor.
Ben yapı olarak guleryuzlu, iyi niyetli ve yardımsever biri olarak bilinirim. Kibirim yoktur. Bunları kendimi ovmek icin değil konunun anlaşılabilmesi icin yazıyorum.
Burası benim ilk iş tecrubem ve sanayi ortamı. Başta herkes gozumde toz pembe olduğu icin herkesi iyi niyetli olarak duşunurken 3 yılda insanları tanıdım burada.
6 7 ay kadar once bizim birimde olmayan ama bizim birime cok sık gelen birinin hareketlerinden rahatsiz olmaya basladim. Bu kişi ile samimiyetim yok. Belki de fabrikada en az muhattap olduğum insanlardan biridir diyeyim.
Bu kişi yılışık ve rahat bi insan. Evli ve cocuğu var ayrıca. Karısını aldattığını da biliyoruz.
Bu kişi bana kolyen cok guzelmiş gibi şeyler soylemeye başladı ben de evet sevgilimin annesi aldı dedim ima ile. Ben sevgilim ile 6 ay kadar goruşemedim pandemide yurt dışında olduğu icin. Nereden duyduysa duymuş bana goruşebildin mi sevgilinle dedi. Benim senin gibi sevgilim olacak ben her gun gormek isterdim dedi. Bende salak mısın sen mecburiyetten goruşemedik ve goruşuyoruz dedim. Tersledim
Bir gun ben tek başıma otururken yanıma geldi ve elinde kağıttan yapılmış bir ciceği masama koydu ben de bunu buraya koyma dedim. Bırakıp gitti cope attım. Yine bir gun tek başıma iken geldi ve akşam işin var mı şu bahsettigin yere gidelim dicektim dedi. Bahsettiğim yer de onunla alakası olmayan ofis arkadaşlarımla gidelim dediğimiz bir yerdi. O da aynı ortamdayken bir başkası ile konuşurken duymuş. Ben de işim var dedim. Ilk başta hep birlikte gidelim dediğini kastettim daha sonra butun bunları duşununce kotu niyet olduğunu anladım.
Ben bu kişi ile bu hareketlerinden sonra tamamen irtibatı kestim. Kolay gelsin dediğinde dahi cevap vermedim. Bir gun iş cıkışı erkek arkadaşımı beklerken bu kişi yanıma geldi birşey sorabilir miyim diyerek. Sen bana kustun mu dedi. Ben de sen kimsin de ben sana kuseyim benim sana kusebilmem icin senin benim ahbabım olman gerekiyor sen burda calışan bir iscisin sadece dedim. Ben bizi iş arkadaşı zannediyordum bilmiyordum dedi resmen kovdum ve gitti.
Ben bunu amirlerime şefime veya patrona iletmedim. Boyle şeylerle anılmak boyle şeylerin merkezi olmak beni rahatsız eder. Ve ilk etapta tepki veremiyorum donuyorum. Yanı o ciceği bırakıp hemen gitmese 2 dakika daha bulunsa şoku atlatıp yedirirdim ama olaylar buyusun istemedim. Butun bunlardan sonra 6 ay kadar gecti ve gecen haftaya kadar hic bir şekilde bu kişi ile diyaloğa girmedim.
Yanıma bir iş icin geldi ve giderken birşey sorabilir miyim dedi. Ne var dedim sertce. Sen benden nefret ediyormuşsun buraya gelmemi istemiyormuşsun x soyledi dedi. Bende senin hareketlerinden rahatsız oluyorum cıvık bir insansın senin yaklaşımın benim hoşuma gitmedi ama benden sana ekmek cıkmaz cık şuradan dedim. Bak sen iyisin hoşsun guzelsin ama ben sana o gozle bakmadım dedi. Ben burdaki hic bir kadın hakkında boyle duşunmuyorum, duşunsem başka turlu yaklaşırdım dedi. Ben de sen kimsin de beni dışarı davet ediyorsun senin karının haberi var mı bundan dedim. Ne cesaretle dedim. Sen insanlara iyi davranıyorsun guleryuzlusun bundan olabilir mi dedi. Konuşmasını bitirmesine izin vermeden elimi masaya vurdum defol git burdan bir daha sakın iş harici muhattap olma işini hallettin cık git şuradan dedim. O kadar gozum dondu ki. Bağırdım cağırdım.
Bu 1 hafta boyunca benimle muhattap olmadı ama yuzsuzce ofise geldi defalarca yine arkadaşı ile sohbet etmek icin. En son dun odada yalnızdım iceri girdi kolay gelsin dedi. Ne var ? Dedim. X yok mu dedi gelir dedim. Odanın ortasında durdu ve bana bakarak beklemeye başladı. Ne bakıyorsun yuzsuz musun sen laftan sozden anlamıyor musun dedim. Ben o gun olanları ordan cıkınca unuttum dedi. Bende ben senin dostun değilim ahbabın değilim neyi unutup neyi hatırladığın beni ilgilendirmiyor. Iş dışında bir daha muhattap olursan cevabını veren kişi ben olmam dedim cıktı sonra.
Bi insan bu kadar haysiyetsiz yuzsuz olur mu ? Evli barklı insansın. Haddini gecen hafta bildirdim hala gelip odama bana bakma cesareti gosteriyor. Mudure cıkıp şikayet ettim en sonunda. Ben onunla konuşurum dedi. Ben bu raddeye gelmek istemediğim icin sustum zaten şimdiye dek. Adam 6 ay sonra gelip aynı terbiyesizliği yapıyor.
Kimseye iyi niyet guler yuz olmaması gerektiğini gosterdi bana. Halbuki ben birinin yuzu duşkun olsa halini hatrini soracak bi insandım. Insanlar neden bu kadar cirkin ? Ve adam yaptığı şeyi asılmak olarak gormuyor.
Uzun oldu kusura bakmayın. Anlatıp rahatlamak istedim
Edit:
Mudure cuma gunu şikayet etmiştim. Bugun mudur tarafından cağırıldım. Kendisini uyardığını bir daha boyle bir durumun gercekleşmeyeceğini soyledi.
Kendisinin duyunca şok olduğunu soyledi. Ben ona arkadaş gibi yaklaşıyordum yok oyle bir şey vs demiş.ben 6 aydır onunla konuşmuyordum bile demis. Isin tuhafı adama bu yaptıkları normal geliyor. Ve hatta demiş ki x dese anlarım da cokokuyanbilir ne alaka anlamadım falan demiş. Bu arada x dediğimiz arkadaş evli. Onunla daha cok muhattap oluyor.
Mudurum de diyor ki zaten salağa yattı camura yattı bilmezlikten geldi ama adam cok tuhaf yılışık bi tip. Siz bekarsınız ya bunları yapmak adama normal geliyor dedi.
Kendisine bir daha rahatsızlık verirse bulunduğun ortama iş harici bir meseleden gelirse olayın bi ust makama gideceği ve kendisinin sıkıntıya gireceği soylendi. Bugun ise bu pisliği hic gormedim.