Herkese hayırlı ramazanlar hanımlar. Kafama takılan ya da surekli kendimi duşunurken bulduğum bir konu var.
Buyukce, calışan sayısı 5000 ustu civarı olan bir kurum da calışıyorum.kendimi bildim bileli mudurlerimle anlaşamıyorum. (şuan gorev yaptığım yerdeki mudurlerim haric) saygısız değilim, işimi iyi yaptığımın da kesinlikle farkındayım. Cevresi tarafından sevilmeyen gecimsiz bir insan da değilim.uzun yıllar calıştığım iş yerimde belli bir gurup var.mudurun, şefin tam Bi yalakası. Ornek verecek olursam, mangal da et organizasyonu yapıldı bahce de. Bizm bağlı olduğumuz birim yaptı bunu. Mudur dahil olmadı. İş arkadaşı demekten utandığım hatun, hemen arayıp '' Mudurum sizsiz boğazımdan gecmedi, size durum yaptım ne zaman geleceksiniz "dedi. Başka bir kız arkadaşımız şefin giyindiği takım elbiseye iltifat ederek cok yakışıklı olmuşsunuz dedi. Ornekler coğaltılabilir.cok lanet calışamayacak, particiliğin donduğu bir kurum. İş yerinde mudurlere yanlış ta olsa yaptıkları, verdikleri kararlarabiat etmek zorundasınız ki rahat edesiniz.rahat yerlerde kolay işlerde calışasınız.yalakalık yapacaksınız, arkadaşınızı satacaksınız ki mudurler sizi rahat ettirsin.
Benim felsefem gelir işimi yapar,mesaimi doldurur evime giderim. Kimseye yalakalık yapmam, arkadaşımı satmam, mesaiden calmam şeklinde. Ama bilin bakalım ne oldu cok cok zor olan birime gorevlendirildim.benim gibi mudure yalakalık yaparak değilde hakkını arayarak dik duran bir kac arkadaşımla birlikte. Ne yaptık ettik ise gorevlendirilmeyi iptal edemedik. Dedim ya particilik var kurumda. Herkes birilerinin elcisi. Neyse cok uzatmayayım. Halen daha kurumdaki arkadaşlar la iletişim halindeyim. Yukarıda bahsettiğim sizsiz boğazımdan gecmiyor diyen kıza kaldı bana yukledikleri ağır işler.o da benim gibi sesini cıkarmaya başlamış. Haberlerini alıyorum. Mudurler belli bir gurubu yatırıp hep aynı kişileri calıştırıyorlar.neyse bu kız cok goze batmaya başlamış niye butun işleri ben yapıyorum diye ses cıkarınca. Onu yanıma beklerken, iş yerinde başka bir arkadaşımızı sattığı icin yeniden gozde olmuş.Arkadaşımız belki kotu niyetli olmadan bir hata yapmış. Bu kız da hemen gitmiş mudure anlatmış. Hata yapan arkadaşı yanıma yolladılar. Kız şuan esnek izne ayrılmış.
Asıl konuya geleyim. İş yerinde duzen boyle hep birilerinin yalakası olacaksın. Şuan mudure yalaka olan,Arkadaşını gambazlıyan, laf taşıyan personelin hepsi en iyi yerlerde calışıp, esnek calışmanın tadını cıkarıyorlar. İki senedir bildiğiniz işe gelmeden maaş alıyorlar. Home ofis calışma yok. Hafta da iki gun gelip bir kac saat calışıp eve gittiler. Şimdi de idari izne ayrılmışlar.
Bende 2 yıldır sağlıkta izinsiz ve esnek calışmasız yoğun bir şekilde ile gidip geliyorum. Ozel hayatta ki arkadaşlarım la konuşuyoruz bu durumu. Onlar gibi yalaka değilim. karakterimden odun vermiyorum. En azından helal kazanıyorum, acaba cocuklarının yuzlerine nasıl bakıyorlar,resmen adam satarak,el operek rahat ediyorlar diyorum ama diğer yanımda kızlar ne guzel hergun ile gelmiyorlar, gelenlerde bir kac saat calışıp gidiyorlar. Eve doyduk resmen diyorlar. Ben cok mu arabeks takılıyorum. Ac ın kabadayısı mı oldum diyorum.
Gidip el opsem, tamam mudurum sensin,yanlışta olsa verdiğin kararları destekliyorum desem, iki de arkadaşımı satsam, muhabirliğini yapsam gorevlendirmem bitecek ve esneğe gececeğim. Ama burnumdan kıl aldırmıyorum. Gururum karakterimden odun vermek istemiyorum. Fakat dunyanın duzeni bu. Uyum sağlamayan dışarda kalır. Şuan ki mudurlerim de cok kaliteli. Resmi asla laubali bir ortam yok. Aksine aile ortamı var. Kimse kimseyi satmaz. Adam satan dışlanır. Ama diyorum ya ne esnek ne maaş farkı hic Bişey yok. Siz olsaydınız ne yaparsınız. Gurur karın doyurmaz, arebeks takılma biat et yerine gecmi diyorsuz. Yoksa elbette bir gun doğrular kazanacak sen duruşundan bişey kaybetme mi diyorsunuz.
Verdiğiniz fikirler icin ve okuduğunuz icşn teşekkur ederim. Uzun oldu baya
Dipnot: sanırım onurlu yaşamdan vazgecemem. Fıtratım da yalakalık arkadaş satmak yok. Yapamam. Ama mantıklı yorumları merak ediyorum