Guncelleme sf 10
Marhaba arakadaşlar
Yardımlarınıza, parlak fikirlerinize cok ihtiyacım var.
Daha once konu acmıştım .
Komşum sokakta hasta bir kedi buldu. Eşi eve izin vermediği icin bahcede bir yer bulana kadar bende durmasını rica etti. Kabul ettim. Ama kedinin o halini gorunce icim el vermedi. Belediyenin veterinerliğine teslim edecektim. Komşum belediyeye guvenmediği icin razı olmadı. Ben de guvenemiyorum ama caresizdim. Hem maddi imkanım yoktu. Hem de hamileyim ilgilenmek zor olacağı gibi toxoplasma riski vardı. Neyse madem razı degil birkac kez getir gotur yaparım iyileşince salarız dedik. Her şey boyle başladı...
Once goz enfeksiyonu vardı. Kurtaramadık ve ameliyatla alındı tek gozu. Bu surede ameliyat ettirdim diye komşum yargıladı beni. Onlara kalsa o halde sokaga bırakmak daha doğru. Cunku belediye tu kaka. Ama ozel icin de elleri ceplerine varmıyor. Ayrıca ameliyat icin veterinere gelip gitme, yol cilesi (2 vesait) hepsini hamile halimle ben cektim. Onların ozel aracları var. Yeri geldi eşim işten izin aldı. Derken diğer goz problemi başladı, sonra kulak, sonra idrar kacırma...
Bu surede kedi bizimle iki ayını doldurdu. İdrar kacırma son noktamız oldu. Cunku surekli akıntı halinde. Benimse doğumum eli kulağında. 38 haftamıza girdik. Baktık belediye fip şuphesinde ama yeterli imkÂnları yok teshis icin. Biz de imkansizlik icide ozele gittik . Kredi borcu yaptığımız gibi hala komşudan destek yok. Tum halılar da yıkamada. Bir yandan doğum telaşı. En sonunda pes ettik.
İşte zorlu surec burada başladı . Komşum vicdanımdan vurdu beni. Olume terk ettgimizi soyledi. Kliniğe alıp masrafı boluşelim dedim yanaşmadı. Bi yandan da imtihan olduğunu soyluyor. Ama sadece benim imtihanım. Ayrıca komşumun tanıdığı biri de olaya dahil olup beni suclar gibi goturduğum belediyede bunyesi ameliyati kaldırmadı da bu hale geldi veya git gel orada enfeksiyon kaptı diyor. Hamile oldugu halde felcli kedisini bırakmayan birinin hikayesini anlatıyor.
Eşim sonunda resti cekti . ŞU gun belediyeye teslim ederim dedi. O zaman komşum kediyi evine aldı. Şimdi banyoda cunku her daim idrar akıyor. Arada altına bez yapıp evde gezdiriyor. Pazar gunu ozel bi yerden veterinere danısacak. Duruma gore tedavi ile ilgilenecek. Bunları keşke zamanında yapsaydı, bizi yalnız bırakmasaydı.
Normalde kendisini cok severim ama bu surecte yaptıkları nedeniyle birbirimizi kırdık. Şimdi kedi onda ve bize kırgın. Ben de kendimi kediye karşı acımasız hissediyorum. Koynumda uyuyan kediden vazgecip barınağa bırakmak zorunda kaldım. Ama gercekten butun careler tukenmişti.
Şimdi evine aldı ilerisi ne olur bilmiyorum. Ben hep destek olmak istiyorum. Sizce komşum ve ben bu kedi icin neler yapabiliriz? Ayrıca sizce gercekten yanlış mi yaptım, ben vicdansız miyim? Belediyeye goturmem bu kadar mi buyuk hata? Lutfen akıl verin.
Şunu da eklemem lazım. Ozelde gittigim yer bobrek ,hemogram testleri yapmak yerine. Belirtilerle alakasi olamadığı halde toxoplasma testi yaptı. Ek olarak bana sormadan fip testi yaptı. Bilen bilir fip testleri kesinlik ifade etmez, hatta pek bir şey ifade etmez. Biz kedi icin caresizlik icinde yol ararken maddi imanımızı bu şekilde heba etti. En azından tedavi icin fikir sahibi olacaktık. Şimdi fip diyerek kestirip attı. Kedimizin iştahı neşesi yerinde . Bize iki uc aylıkken geldi şimdi beş aylık falan. Her turlu fikre ihtiyacım var.
Bebeğime gelecek olursak. Gelişim geriliği var iki hafta. Bu sebeple erken alınabilir. Bebegi besleyen damarda centik var. Stres ve uzuntu ,yorgunluk yasak. Ama cok guzel gecen hamileliğim şiodi kabus gibi . Kediye ayrı uzuluyorum, komşumla olanlara ayrı, bebeğime ayrı...