merhaba hanımlar,
aklınıza ihtiyacım var.

2 hafta once kınam ve nikahım oldu. ablam ile nişanlım/nişanlımın ailesi arasında oncesinde cok sorunlar oldu. ablam nişanlımı istemedi, bana uygun gormedi, tavrıyla soyledikleriyle hep aşağıladı cocuğu, ailesini vs vs. hatta beni psikoloğa gonderdi sırf doğruyu gorup ayrılmam icin. kime gore neye gore doğru, o da tartışılır. eğitimi mesleği bana denk değil ailesi zengin değil diye. ama sorsan asla bunu kabul etmez. sonuc oalrak eninde sonunda evlenmeme rzı oldu ama biliyorum ki bugun ayrıldım desem kına yakar. nişanlım da inatcı bir karakter ablamla goruşmedi,karşılıklı yanlış anlaşılmalar oldu ama kimse birbiriyle yuzleşmedi hep laf iletildi ben hep arada kaldım. eşimin ailesiyle aram cok iyi bu arada, gorumcelerim kardeş gibi, kaynanam anne gibi davranır bana. nşanlımın da annemle arası cok samimi olmamakla birlikte iyidir. hala eşim demeye tam alışamadım kusura bakmayın

neyse işte tatsız konular. kına gunu de ben sanki el kızıymışım gibi geldi ablam şehir dışından. Allah razı olsun yine geldi riskli olmasına rağmen. benim zaten babam yok, hepi tıopu bir nenem bir annem var aynı şehirde. eşimin ailesi de başka şehirden geldi. teyzesi, 2 gorumce, kaynana. ablamla da aramız limoni olunca ben cok gergin ve uzgundum kınamda. pandemi nedniyle kimse de yoktu... ablam benimle doğru duzgun ilgilenmedi kınada. yurtdışında bir ablam var, elinde telefonla hep ona gosteriyordu. eşimin ailesiyle hic konuşmadı hal hatır sormadı. onlar da ona yapmadılar gerci ama. neyse. kına yakılırken eşim ben de elimi acmicam dedi şakayla karışık. hatta oncesinde onun yeşil ortusunu sırtına atacakları yerde başına orttuler yazık o da bilmiyor oyle durdu bi sure baya guluştuk hatta. eşim ben de elimi acmicam deyince bir karmaşa oldu tabi ama ortam neşeliydi. annem de hemen altınını hazır etti onun da avcuna konuldu. bu sırada salonda diğer insanların ne yaptıklarını ben goremiyorum tabi haliyle.

neyse nikah, kına bitti evimize geldik herşey cok guzel. ama 2 gunun sonunda eşimin yuzu duştu ne oldu diyorum soylemiyor. sadece kız kardeşleriyle goruştuğunu soyledi. ben anladım ama ablamdan dolayı bi sorun olduğunu bi kac gun sonra da balayına gideceğiz arabam annemin evinde kalmıştı ablamlar da annemin evinde. arabanın anahtarını almaya geldiğinizde sizi de bir goreyim yola cıkmadan dedi ablam. hatta kahvaltıya cağırdılar ama eşimin tavrı nedeniyle ben yok kahvaltıya gelemeyız dedim. evde kaldığımız gunlerde yurtdışındaki ablam da arayıp tebrik etmek istedi ama eşim telefona cıkmadı.

neyse anahtarı almaya gideceğimizi gunun oncesi biz eşimle iyice gerildik. ben gelmeyeceğim diyor. ben de dedim ki bak karı koca olduktan sonra ailemin karşısında ilk kez cıkacağım beni tek gonderme yanlış anlarlar. nuh dedi peygamber demedi. balayından dondukten sonra el opmeye gideriz ben ablanla karşılaşmak istemiyorum, sen sadece anahtarı al gel dedi. sinirle ve kırgınlıkla gittim annemin evine. ablamlar arabayı hazırlıyorlardı. abla dedim nikah veya kına sırasında benim gormediğim bişey mi oldu yoo dedi eşin nerde dedi gelmedi sonra gelecekmiş dedim sinirlendi falan optum sarıldık yolcu ettim onları.

Annem ve nenemle başbaşa kalınca onlar bana cok uzulduler eşin nerde dediler artık dayanamadım başka zaman olsa yansıtmazdım ama cok sinirliydim. gelmedi o ablamı gormek istemiyormuş dedim. napmış ablan die bi başladı annem ne gorumcemlerin suratsızlığı kaldı ne doğru duzgun altın takmayışları vs vs ki ben buna da takılmadım herkes kendi abisine takıyor neticede durumları beni alakadar etmez. daha 2 gunluk gelin boyle mi gonderilir sen bunu mu hak ettin ben şimdi arayıp saydırıcam dedi annem ama zor tuttum. eve gelince gorumcemi aradım abine ne dedin canım bak beni tek gonderdi dedim. o da cok kızdı abisine bana hak verdi eşim demiş ki ben bişey duydum sizin de canınınz cok sıkkındı ben bunun ne olduğunu oğrenirim beni uğraştırma sen soylec hem gorumcem hem de teyzesi ablamın tam o kına yakılırken erkek adam avcunu acmaz mı damat dediğin adam gibi olur dediğin duymuşlar. ben şok oldum. ben abim zaten duymuş diye soyledim yoksa asla soylemezdim dedi gorumcem tamam canım bundan sonra abine bişey soyleme ac bana soyle dedim kapattım. kız da cok uzuldu ama iş işten gecmiş artık.
biz eşimle yine kavga ettik 4.gunumuzde ne olursa olsun beni tek gondermemen gerek dedim o da ablanla karşılaşmak istemiyorum napsaydım dedi. ona da hak veriyorum ama kendimi de haklı goruyorum. be yine tek kaldım. gelseydi konuşmaysadı ama en azından yanımda dursaydı. ablama olan kini sanki bana olan sevigisinden buyuk. bu olaylar nedeniyle balayına da gec gittik. bu konuyu acmadıkca aramızda hic bi sorun yok. balayı donuşu ablam aradı ben oyle bişey demedim ailesi ordayken niye oyle bişey soyliyim bunlar ne kdar yalancı insanlar diyor, diğer yanda gorumcm,kaynanam ve teyzesi duymuş soylediğini. tabi ki ablam benim kanım canım ama eşimi sevmediği de bir gercek soylemiş de olabilir kime inanıcam ben? sonra kaynanam aradı. annem onu aramış benim kızımdan (ablamdan) ozur dileyecek oğlunuz biz bugune kadar neleri neleri gormezden geldik vs demiş saymış bir suru şey demiş ki annemin sinirini biliyorum ağır konuşmuştur 30 yaşında adama cocuk muamalesi yapamam dedi kaynanam, haklı. evet seninle gelmeliydi seni tek bırakmamalıydı ama ablan da biz orada yokmuşuz gibi davrandı kızım ben oğlan anasıyım eve girdik ne karşılandık ne yer gosterildi bize dedi. annemişn soylediklerini soyledi. bu konuştuklarımız da ikimizin arasında annenin beni aradığını sadece sen biliyorsun ben olay buyumsein diye kimseye bişey soylemedim kızım dedi. o kadar mahcup oldum ki... balayından cuma donduk haftasonu yasak diye gitmedik annemlere. ama ben annemlerle hep goruştum kimin kile ne sıkıntısı varsa goruşmesinler valla uğraşamam dedim, kaynanamla goruştuğumu soylemedim. o da bana kaynanamı aradığnı, ablamdan ozur dile dediğini soylemedi.

yarın akşam annemlere gideceğiz el opmeye. ortam gerilecek diye cok korkuorum. eşime dedim ki kimle ne sorunun varsa soyle tavrını oraya koy ben kimseye adaletsizlik yapmam. bu senin ailene karşı da boyle benim aileme karşı da boyle. ,
kızlar ben kime inanıcam? eşim cok inatcı ve gururlu biri, ne annem ne da ablam bu insanları aşağıladıklarının farkında değiller ama ben farkındayım. eşimn nişanlılık evresinde psikolojisi bozuldu bu tavırlardan. ablam desen diliyle gomer insanı. bana bile yapmadığını bırakmadı. yıllarca kendimi hep yetersiz gordum. ayrı şehirlerdeyiz bi araya gelemiyoruz zaten ablamla ama annem kesinlikle ablamın tarafını tutuyor ve eşimin ailesinin yalancı olduğunui ortalığı karıştırdıklarını soyluyor. yarın tavrım nasıl olmalı sizce? eşimle ya da annemle oncesinde bir konuşma yapmalı mıyım? benim artık evli bir kadın olduğum, eşime yapılacak haksız bir muameleyi hoş karşılamayacağımı, cocuk gibi eşimi ona buna şikayet edemeyeceği anlasın isitiyorum. eşimden de beklentim ne olursa olsun yanımda olması kimseyi sevmesi gerekmiyor ama yanımda durması gerekliydi diye duşunuyorum artık onun eşi olduğumu aile olduğumuzu anlamalı. yorumlarınızı bekliyor hepinizi coook opuyorum