Merhaba herkese. İş buşamadığımdan biraz da ihtiyacımız olmasından oturu bir şarkuteri de işe başladım. 20 gun tam zamanlı calışmaya dayanabildim 11 saat kesintisiz ayaktasınız asgari ucret uğruna. Ne evle ne kendimle ilgilenecek takayim kalmamıştı, bacak ve bel ağrılarım başlamıştı. Cıkmak isteyince yarım gun gunluk para alarak calış dendi kabul ettim. 6 saat 60 TL. Ama gene hep ayaktasınız. Temizlik muşteriyle ilgilenme kasa vs her işten sorumlu olarak.

Adam toplu paranı verelim gunlukte karışıklık olmasın dedi ki kredi kartımı odemem lazım kabul ettim. 2 haftadır hala verecek. Neyse alırım elbet. Canımı sıkan sigorta yok, yol ucreti yok, yemek yok (arkada dukkandan birşeyler alıp pişiriyorlar ama midem almıyor pandemi var ve hic hijyenik bir ortam değil) kendim poğaca yapıp gotuyordum. Yani hiiicbir hakkım yok. Sadece gunluk 60 lira alacağım. Gunu gunune bu kadar zor olmamalı. Cıkışa yakın adam kayboluyor. 2 haftada 3 kez gunumde aldım. İstiyorum tartışıyorum tamam hallederim. Yahu neyi halledecrksin Allah'ın cezası vereceğin 60 lira.

Dun tektim. Sabah 8 den akşam 7 ye kadar. Beyefendi 7 de geldi. Artık adım atıyorum ama yere bastığımı anlamıyorum o haldeyim. 100 TL verdi. Abi diğer gunluk ucretimşn hepsini ver dedim (toplu paramı 24 unde verecek) hallederim ya 24 une bakarız diyince artık gozum karardı. Saydım saydım cıktım. Tek başıma 4.200 TL lik satış yapmışım. Temizlik muşteri 1 dk dinlenmedim. WC ye gitmedim karnım hala ağırıyor. Teşekkur etmek yerine , 60 lira mı erteleyip az daha değerlendireyimin peşinde adam.

Elbette ayrıldım işten. Şimdi toplu paramı nasıl alıcam yuzunu gormek istemiyorum. Birde dunya kadar kapıda bekleyen varmış bana şans vermiş ekmek vermiş ben yarı yolda bırakmışım. Hesap numara mı mı atsam yada eşim mi gidip alsa. Acaba hakkımı tam verecek mi ? Vermese kapıda bekleyip polis mi cağırsam. Cok mu abarttm. Ayy bilemiyorum vallahi