Merhaba KK ’nın akıllı kadınları !

Uzun zamandır konu acmıyordum. Sebebi ziyaretim hayırlı bir iş

İlk hadise şoyle gelişti: Beyefendi, spor eğitimi almış. Şimdi bunu mesleki olarak icra etmiyor. Kendi işini kurmuş vs. Ama spor ,hayatında hala aktif olarak mevcut. Kendisi spordan muhabbet actı. Benim sporla aramın nasıl olduğunu sordu? Ben de sporun hayatımda sadece duzenli yuruyuşten ibaret olduğunu soyledim. Spora ilgi duymadığımı ,sportif bir faaliyette kendimi bulmadığımı ifade ettim. Sonra o olur mu oyle şey, spor hayatın vazgecilmezidir. Siz cok uzak kalmışsınız. Zamanla sevebilirsiniz. Benle bir tenis oynasanız fikriniz değişir falan gibi bir suru ifade kullandı. Ben de spora gereksiz gozuyle bakmadığımı ancak ilgi alanlarımın icinde olmadığını , yapsam bile gorev icabı olduğunu ifade ettim. Spor sağlıklı yaşam icin gerekli; ancak buna ilgi duymak ayrı bir mevzu.
İkinci hadise de şoyle gelişti: Beyefendi bu kez arac kullanıp kullanmadığımı, ehliyetimin olup olmadığını sordu. Ehliyetimin olmadığını ifade ettim. Neden almadığımı sordu. Yani arac alacak durumum olunca alırım diye duşundum , belki biraz da erteledim dedim. Aaa işte olur mu, neden almamışım, babam bana neden oğretmemiş, gibi ifadeler sarf etti. Neyse ben size oğreteyime bağladı olayı. Ben bir şey demedim. Ondan boyle bir talebim olmadan onun teklif etmesinden de hoşlanmadım.
Ucuncu hadise de şoyle gelişti: Ben psikolojik danışmanım. Ve bir eğitim kurumunda calışıyorum. İş hayatımın zorluklarından falan bahsederken bana “Aslında siz kendinize bir ofis acıp, danışmanlık yapabilirsiniz.” dedi. Bunun zaten ilerisi icin planlarımın arasında olduğundan bahsettim. Bunu bana ona sormadan soylemesi bana akıl verme gibi geldi, rahatsız oldum.
Evet geleyim bu hadiselerde beni rahatsız eden noktalara. Fark ettiyseniz uc hadisenin de ortak noktaları var. Beyefendi bana kendi doğrularını ya da duşuncelerini dayatmaya calışıyor. Ya da ben boyle hissettim diyeyim. Duşunceleri benmerkezci gibi geldi bana. Karşısında yargılanmış ve eksik hissettim kendimi. (Oysa ki ne guzel meziyetlerim var benim.) Benlik sınırlarımın ihlal edildiğini hissettim. Sonucta ben neye ilgim olup olmadığımı bilecek yaştayım. Aksinin dayatılması canımı sıktı, kızdım. Beni yonetmeye, akıl vermeye, uzerimde ustunluk kurmaya calıştığını duşunuyorum.
İnsanlar elbette farklı fikirlere ,yardıma ihtiyac duyarlar. Şu an benim sizin fikirlerinize ihtiyac duyduğum gibi. Ama bu yardımı ben istemediğim halde sunmaya calışması ,haddini bilmemezlik; karşındakine saygı duymamazlık gibi geliyor bana.
Diyeceksiniz ki neden ona bu davranışlarından rahatsızlık duyduğunu ifade etmedin. Cunku ozgur bir ortamda ,kendini kısıtlamadan ortaya koymasını istedim. Ki onu daha doğru bir şekilde tanıyabileyim. Eğer bundan rahatsız olduğumu fark ederse kontrollu davranabilirdi.
Son olarak, goz kırpan emojiye gıcık olan bir ben miyim ? Yazı dilinde kullanıyor ara ara. Mesela "Nasılsın?" diyecekken bile goz kırpma emojisi kullanıyor. Nedense bana itici geliyor. Bu emojininin bendeki yansıması cool gorunme cabası ya da ukalalık. Belki kur yapma da olabilir. Bu konuda da fikir beyan etmenizi rica ederek yazımı sonlandırıyorum.

GELİŞMELER (12.12.2020) :
Arkadaşlar tanışma surecini sonlandırdım.
Once onemli bir olaydan bahsedeyim. Malum şahıs twitter kullanmadığını soylemişti. Ama durum hic de oyle değilmiş. Araştırmacı gazateci yanım sayesinde hesabını buldum.

Her ne yaşanmış olursa olsun, gecmişte guzel hayallerle yola cıktığın insanın ardından boyle konuşması ve tanımadığı bir insandan( eski nişanlısının yeni nişanlısı) -cok afedersiniz- “ayı,yaratık” diye bahsetmesi cok cirkin.

Ayrıca buraya konu actıktan sonraki konuşmalarımızda da, rahatsız edici uslubu artarak devam etti. Lafı surekli ağzıma tıkıyor, surekli en muazzam fikirlerinden bahsediyor. Bu nasıl bir şey biliyor musunuz, hani bir konuda sadece ufak birkac bilgiye sahip ama kendisini konunun en yetkin kişisi sanan insanlar vardır ya… Aynen oyle bir hava hakim. Surekli” oğretmen” o anlatıyor, “oğrenci” ben dinliyorum.
İşte hepsi bir araya gelince, tanışma surecini bitirme kararı aldım. Bence iyi bile dayandım. Sabrımı taktir ediyorum.

Geleyim sadede, bugun instagram hesabımda bir mesaj isteği gordum. Baktım yeni bir hesap, 0 takip ,0 takipci falan. Bana destan gibi bir mesaj yazmış . Mesajı okuyunca hesabın ona ait olduğunu anladım. İşte ben haklıymışım da frekans onemliymiş, işte o zaten ben gibi birini istemezmiş gibi bir suru ifade. Yahu olabilir , şunu da anlarım ben gibi birini istemeyedebilirsin. Ama zahmet edip yeni bir hesap acıp, sonra bolca laf sokmalı mesaj yazıp bana iletme isteği neden ? Nedenin, cevabı konu actığımda tam olarak da ifade ettiğim şeylermiş aslında. Bunu neden yazdım. Aaa bakın haklı cıktım , demek icin değil. Somut olarak cok da ortaya koyamadığım; ama icimde beni rahatsız eden bir his var diyordum ya işte o his beni yanıltmadı. Sevgili kadınlar o sesi dinleyin , o ses bize rehber oluyor. Bu adamla konuştuktan sonra, her seferinde icimde bir huzursuzluk oluyordu. Sanki nezaketi sahte ve bir yanında ortaya cıkmayı bekleyen buyuk bir ofkesİ var olduğunu duşunuyordum. Oyleymiş de. Bu kadar kısa bir tanışma surecinden sonra boyle davranan adam, buyuk bir ilişkiyi bitirmek istediğimde nasıl davranırdı acaba?
Son olarak “cok detaylıyorsun” diyen kadınlar; burası Turkiye. Her gun ana haber bultenlerinde bir kadının eşi, sevgilisi tarafından oldurulduğunu haberlerini izliyoruz. Korkuyorum ,acıkca bunu da ifade etmek istiyorum. O kadınlardan biri de ben olmak istemiyorum. Hicbir psikopat bize o yonunu kolay kolay gostermiyor. Ufak ipuclarını takip etmek gerekiyor bazen .Aslında şoyle; gosteriyorlar ama biz o yonlerini iyiye yormaya calışıyoruz. Sahipleniyor diyoruz, ne guzel işte kıskanıyor diyoruz vs.
Lafı cok uzattım, yazıma burada nokta koyayım. Konu actığımdan bu yana yorum yazan, fikir veren herkese teşekkur ederim.