Arkadaşlar Mimarlık sektorundeyim,1.5 ay once istifa etmek zorunda kaldım.Sorunlar olarak şoyle ki: Sigorta konusunda sıkıntılar gec başlatma,girdi cıktı yapması, kullandığım programların lisanslarını alamadıkları İcin internetsiz calışma - tasarımcı olmama rağmen- uzun sure mesai yapma, asgariye yakın duşuk ucret vs vardı.Ustelik dedikodu,kuyu kazma gırlaydı ve tam olarak işimi yapamıyordum. Bunları yazdım cunku genel Mimarlık firmalarının yaşattıkları sorunlar benzer.Neyse,şimdi tekrar iş bakıyorum 9-10 yıl tecrubem var ama artık hangi sıkıntıları cekeceğimi bildiğimden aşırı korkak yaklaşıyorum her işe.Bir kac firma aradı bazısı geri donmedi ama gecen bir işe kabul edildim fakat dışardan iyi gibi gorunen benzer bir firmaydı bu firma da, ustelik yoneticiye 10 dk da bir ekran goruntusu atan bir takip programı kullanıyordu time doktor diye.Artı olarak covidden dolayı 2 ay deneme suresince Sigorta yapmıyormuş, vereceği iş de verdiği paranın işi değildi, 2 ay sonra işi alacağım garanti değildi vs bunları duyunca bende işi istemedim aynı sıkıntıları yaşayacakmışım ve uzun soluklu olmayacakmış gibi geldi icime sinmedi reddettim.Ama pişman olmaktan da cok korkuyorum,2 ay sonra cıkarılsam yine aynı sorunları yasamak istemiyorum.Mimarlık sektorunde olanlar bilir inanılmaz fazla aday var ve işlerimiz cok yorucu uzun suren mesailer bir de ekrandan takip edilmek calışanın sırtındaki kırbac gibi geliyor bana.Yeni mezun iken geleni kabul edip kendimi işin icinde bulurdum, hep de guzel işler denk geldi.Ama ben bir kac senedir secme hakkımı kullandıkca huzursuz ve mutsuz oluyorum.Secmediğim yer de kısa suruyor uzun vadeli huzurlu olduğum bir yer istiyorum, Ozguvenim de aşırı duştu sektorun eleştirel tavrından dolayı.Bildiğim işi bilmiyormuşum gibi hiisediyorum.Bu iş arama sureci aşırı yıpratıcı ve yorucu,tukendiğimi hissediyorum Dinlenmeye de ihtiyacım var ama insanın parası yokken,kafası rahat değilken,Duzeni yokken kendini dinlemeye bile alamıyor.Neler yapabilirim neler onerirsiniz ? Bu tukenmişlik, ozguvensizlik nasıl gecer ? İş bulma surecini en az hasarla nasıl atlatırım ? Kendime uygun işi nasıl bulurum ? Kafamda deli sorular...