Merhabalar arkadaşlar oncelikle hepinize teşekkur etmek istiyorum bana cok yardımcı oldunuz yol gosterdiniz. Sayenizde bazı şeyleri duzene oturttum. Bilmeyenler icin ozet gecmem gerekirse 8 aylık evliyim kayınvalidemlerl aynı apartmandayız. 8 aydır sınırlarım icin verdiğim mucadeleyi coğu kez konu acarak anlattım. Sanırım başarıyorumda cunku; eşim sormadan uğramıyor cağırılmadan gitmiyoruz daha dikkat etmeye başladı. En son misafir kavgamız oldu pandemi dolayısıyla istemedim eşimle ufak tartışma yaşadık ama sonra anlayış gosterdi hem cok yoruldum hemde sağlıkcıyım emeklerimize yazık yani. Sonrasında annesi emri vaki yapıp o yorgunluğumla hasta birisine ziyaret gideceğimizi soyledi. Eşim hayır dedi benden once dinlenicek dedi ama kaynanam bağırdı sen ne karışıyorsun bana diye. Pat diye arayıp cağırdığındada işim var dedim birlikte gidicez diye ısrar etti sinirle kapadım telefonu eşimi aradım haklısın ikinciye edicektim lafımı kavga cıkıcaz huzursuzluk olucak ne bu giden gitsin bizene dedi bidaha olmıycak sacma sapan iş yapıyorlar dedi. Diceksiniz ki gitmicektiniz ama ben şoyle yaptım; gorumceme annen fikrimi sorsaydı gelmicektim hicte sormadı ne ayıp dedim. Kaynanamada bi ton laf yaptım kocamla ayarladık bugun dinlenecektim hemde işlerim vardı birden arıyıp cağırdın yani ben bugun kendi işlerimi iptal etmişten şuan nerdeyim dedim hı hı dedi sustu. Gitmeseydim bunları soyleme fırsatı gelmicekti. Genel olarak sayenizde artık sesimi cıkarıyorum eşime rahatsızlıklarımı soyluyorum bazen neden boyle yapıyorsun desede barışıyoruz. Goruşme sıklığı azaldı gidip gelmeler yok zaten pandemi ama ben annemi gormeye gittiğim icin eşimin de annesine gidiyorum haksızlık olmaması adına.
Şimdi geliyorum kafamı karıştıran anlam veremediğim davranışlara. Eşim genel olarak iş yapmayan sinir bozucu gıcık yerinden kalkmayan birisidir. Fakat ben eşiyim ve doğal olarak evde yardım eder ben yorulduğum icin kalkar alır toplar temizler dikkat eder markete gider copu atar. Bu davranışlarına surekli laf sokuyor ailesi yanımda. Buna cozum bulamadım yani mesafemi koydum iletişimim iyi kendimle alakalı kimseye soz hakkı yapmamaya calışıyorum ama buna ne yapmalıyım. Yemek yaptğim icin yoruldum eşim servis yaptı ertesi gun kardeşinde yemek yerken dediki evinde kalkıp koyuyordun koysana burdada. Ya da bana yardım ettiği icin donunu kaldırmazdın sinirlendim yine sana diyor. Anneside banamıydı lan garezin diyor. İnsan sevinmezmi eşiyle geciniyor diye ? Cok ornekler var siz anladınız demek istediğimi. Gecen aradı kayınvalidem eşimi diyorki x bey musaitmisiniz dalgaya alıyorsun yani yabancı olduk evlendin demeye getiriyor ne zaman uğramasak bunu yapıyor psikolojik baskı kotu evlat olmakla sucluyor. Hastaneye gitmiş gecen bana diyorki aramadınız beni sana soylemiştim. Nerden tutayım aklımda anne dedim. Neden bu kadar beklenti icine giriyorlar ya da laf sokuyorlar ? Eşim trafik sevmez girmez ama beni goturur karısıyım ben onun minibuslemi geleyim onun bile lafını sokuyorlar. Eşime baskı kuruyorlar sağolsun eşim bana yansıtmaz birşey soylemez ama ben cevap vermelimiyim ? Bana direk laf olmuyor eşime soyluyorlar araya girmelimiyim ? Yuz goz olmak istemiyorum onların lafıyla eşimde değişmiyor sessizliğimi korumalımıyım ? Sizi sıkmayayım daha fazla yorumlarınız benim icin cok kıymetlı

ekleme: aynı apartmanda olmamızın sebebi gecici eşimin ailesi ev verdi sağolsunlar kendilerinin evleri var memlekette sigorta priminibekliyorlar pandemi olmasaydı hic aynı apartmanda olmicaktık emekli olup gidceklerdi komple eşyalarının yarısıda gitti.