Guncellendi.
Merhaba arkadaşlar, ben hamileliğimin başından beri arada sırada, bazı gunler horluyormuşum ama son aylarımda istisnasız her gun horluyormuşum ve eskisine gore cok daha sesli horluyormuşum eşimin dediğine gore. Doktorum hamilelikte normal olduğunu, burun damarlarımızın hamilelşkte genişlediğini ve bundan dolayı hamilelikte horlama durumlarının olduğunu soylemişti. Horlamamak ve rahat nefes almak icin yatmadan once vicks surme , okyanus suyu ile burun yıkama, yastığı yukseltme, kaloriferlere odayı nemlendirsin diye su koyma veya burun spreyi gibi yontemleri de denedim ama yinede horlamamı engellemedi. Ben de hamileliğimin sonlarında olduğum icin doğumu bekliyorum, doğumdan sonra da devam ederse doktora gideceğim.
Eşim de uyku problemi ve bozukluğu olan biri, cok hassas, uykuya daldığı sırada en ufak bir kıpırtıda uyanıyor ve dalması cok uzun suruyor ya da yatağa yattığında uykusu olduğu halde dalması bazen saatleri buluyor. Bu yuzden evlendiğimizden beri ondan once uyuyakalmamı istemez. Cunku ondsn once uyuduğumda o uyuyamıyormuş, yatakta donmeden hareket etmeden uyumasını beklemeliymişim. Mesela ikimizde uyurken ben ona doğru donduysem hemen beni uyandırır diğer tarafa don der, o uykuya dalarken yatakta elimş bile oynatsam hemen kızar ufler pufler hareket etme der, ben ondan once uyumayayım diye surekli durter. Uyku sırasında surekli wc kalkar, gun icerisinde de cok cok az su tukettiği halde sık sık wc gidiyor, yani 1 bardak cay icse ardından wc cıkar oyle bir durumu var, su gibi cay icer, yanında da sigara, ozellikle de yatmadan once sigara ve cay icer ve acsa yemek yer, sonra da midem ağzıma geliyor uyuyamıyorum der, bunların dışında aşırı stresli bir insan, her şeyi kafasına takar, her şeyi problem haline getirir, uyumadan once sureklş kafasında birşeyler duşunur, uykuya dalmak icin bacaklarını sallar hatta uyku sırasında bile bacaklarıyla yatağı sallar(huysuz bacak sendromu) , kafasına taktığı şeyleri duşunur, hatta stresten sackırana da yakalanmıştı ama onda da bir cildiyeye gitmedi, yani işin ozeti uyku oncesi gun icerisinde hem işte hem evde aldığı kafein miktarının aşırılığı, kafasına taktığı şeyleri uyumadan once surekli duşunmesi, aşırı stres onun uykusunu etkiliyor, yani doktora gidip cozum aranabilecek bir uyku sorunu yani. Kac kere doktora gitmesini soyledim, bir gorunelim kanına baktıralım, urolojşye gidelşm sık sık wc gitmene kasık ağrısı ve şişmelerine baksınlar, psikiyatriye gidelim ne yapmamız gerekiyorsa yapalım dedim ama gitmedi.
Neyse son zamanlarda da horlamam arttığı icin uykuya zor daldığını ve uyuyamadığını soyledi, bir kac kere uyandığımda yatağı terkettiğini farkettim, ama beni asıl uzen yatağı terketmesi değil, yatağı terkederken kapıları carpıp, soylenerek, kızarak odadan cıkıp gitmesi, sanki benim elimde olan bir durummuş gibi beni uykudan uyandırması ve gun icerisinde bana surat asarak bunu yansıtması beni uzuyor. Hep ondan sonra uyumamı istiyor ama onun uykuya dalması uzun surduğu icin o kadar sure dayanamıyorum ve uyuyakalıyorum hem de uykuya ondsn once daldım diye o an uyandırılmak icşn surekli durtuluyorum. Cok uykum olmasına rağmen o beni kapıları carparak soylenerek uyandırınca geri uyuyamadım, hem de utandım. Elimde değil ki horlamak, doğumdan sonra gecer diyorlar. Gun icinde de cok yorgun oluyorum. Uykusuz oluyorum. Uykumu alamıyorum ama beni anlamıyor. Yatarken bacağımın arasında yastıkla yatıyorum hamilelikten dolayı oyle olmasına rağmen ondan az yer kaplıyorum yatakta, beni surekli uca doğru itiyor, ileri git ilerş git diyor yatağın yarısından fazlasını ayağı kolları ile kaplıyor, bende kucucuk bir alanda yatıyorum, diyorum ona bak ben hamile olduğum halde koşede ucta yatıyorum sen hamile bile değilsşn bırak rahat yatayım diyorum oyle yat işte rahat diyor. Ben ayrı odada yatmak istesem bana kızıyordu, peşimden gelir geri cağırırdı, niye orada yatıyorsun derdi, bende sen rahat uyu diye dediğimde kızar geri cağırırdı.
Yataktan wc gitmek icin kalktığımızda filan parmaklarımı odemden kapatamadığımı ve yere acıdan zor bastığımı, bacağıma giren kramplar yuzunden uykudan inleyerek uyandığımı, uykudan uyandığımda ayaklarımın altının acısından evde penguen gibi yuruduğumu, yalancı doğum sancılarından dolayı bazen duş alamadan oturamadığımı veya yatamadığımı gorduğu halde hep benden beklenti halinde. Surekli bir laf sokma, yardım eder akşamına laf sokar. Cam sildi perde astı sonra da bana surat astı, neymiş evi boşlamışım eskisi gibi değilmişim, hamilr olsamda bazı şeyleri yapabilirmişim. Zaten yapıyorum. Evi supuruyorum, tozları alıyorum, yemek, camaşır, bulaşık bende, evin eksiklerini almak bende daha ne yapayım anlamadım.