Merhabalar arkadaşlar, beni aslında cok da alakadar etmeyen ama kim haklı diye duşunduğum ve kendi icimde merak ettiğim bir konu var sizlerin goruşlerini merak ediyorum.
Annemin cok yakın bir akrabası var kendisi cok saf, cok temiz bir insan. 60 yaşlarında, emekli, hep dar gelirli olmuş, parayı cok zor kazanmış biri. Bu adamın bir oğlu var, 20lerin sonlarında ve sanırım bazı psikolojik rahatsızlıkları var bu cocuğun. Bir işe girse de devam edemez, kovulur, bir kere ismi hırsızlığa karışmıştı... En son vukuati da şu, babasının kimliğini alıyor, telefonunu alıyor, babası adına hesap acıyor ve surekli kredi cekiyor. Bir araba parası kadar kredi borcu yapıyor bunlar aslında kumar borcu, cocuk surekli kumar oynuyormuş. Bunu oğrenen baba intiharın eşiğinde...
Annem, annemin kardeşleri, dedem ise bu borcu kapatabilecek kişiler. Zengin değiller ama kenarda birikmiş paraları var. Adam cok yakın akrabaları ve de sevdikleri bir insan. Su aralar cok sıkıntılı olduğu icin onu bu dertten kurtarabilirler aslında. Ancak bu cocuğun vukuatlari bitmiyor. Cocuk "işleri ne odesinler" kafasında biri, odemediler diye anneme kusmuş filan, yani akli melekleri biraz zayıf herhalde.
Annemin kardeşleri ve dedem borcu kapatmak istiyorlar. Ama annem diyor ki nereye kadar bunu yapabiliriz? Biz bu borcu odersek bu cocuğa iyilik değil kotuluk yapmış oluruz. Cocuk kendi calışsın odesin bizi alakadar etmez diyor. Biz bu yaşta pandemide canımızı tehlikeye atarak calışıyoruz en yakın akrabam soz konusu da olsa kumar borcu odemem diyor. Cocuğun su an bir işi var ama her an cıkabilir hickimsenin ona bu konuda guveni yok. Cunku her ay yeni bir işten kovulan bir cocuk. Ama sorun şu ki cocuk borcu babasının uzerine cekmiş. Yani cocuğun umrunda değil olan babaya olacak. Dukkanı evi onca yıllık emeği elinden gidecek. Baba oğlunu şikayet etmemiş bu arada, cocuk hala babası ile aynı evde kalıyor eminim kusmemistir bile oğluna, gereginden fazla yumuşak yuzlu.
Annem bu şartlar altında asla bu borcu odemek istemiyor. Ve diger kardeşlerinin odemesini de istemiyor. Dedem ve kardeşleri ise annemi vicdansız olmakla sucluyor. Ben bir yorum yapmadım sadece dinledim annemi ve teyzemi, bir yorumum olmadı. Bence ikisi de kendince haklı. Konu kendi derdim değil ama sizin goruşlerinizi merak ettim.