Merhaba, bugun cok kotu bir gun gecirdim. Halen iftar yapmadım o kadar kotuyum..Belki de doğru duşunemiyorum, sizlerden fikir almak istedim. Pandeminin başından beri eşimin işi yok, ucretsiz izne cıkartıldı. Ben calışıyorum, 1 yıldır hem borclar, hem kira, hem mutfak masrafı, yol vs derken inanın artık tukenmiş durumdayım. Eşim de iş aramaktan yana değil. Diğer yerden cıkartınca komik bir tazminat verecekler onun derdinde. Evde oturuyor yani. Son bir aydır ha iş arıyorum, tamam bulup giricem diyip duruyor.
Size sormak istediğim şu. Eşimin ailesiyle mesafeliyim, zamanında bana ve aileme yaşattıkları yuzunden. Yine de bayramda giderim, ozel gunlerde ararım vs. Ama haftada bir arayıp naber diye sormam, onlar da aynı şekilde.Şimdiye kadar da hic bir beklentim olmadı.
Biz gorucu usulu evlendik, evlenirken eşimin maaşının duşuk olmasını, garanti bir işinin olmadığını soylediğimde bir yıla kalmaz size ev alacağız, ona da şirket acacağız demişlerdi, tabi bir daha bunların konusu bile gecmedi 4 yıldır.
Ama bu pandemi doneminde kardeşlerine biraz destek olmalarını beklemem hata mı sizce? Bu arada normalin cok ustunde gelir duzeyleri var. Yani kiracı olarak oturduğum yerde onların daireleri var oyle soyleyim. 1 yıldır ben bile gucumun yettiğince insanlara destek oldum, ama bir kuruş yardım gormedik onlardan. Ustelik kendim masraflarımı o kadar kısmama rağmen, eşim her istediğini alıyor, hic cekinmeden. Kartlarım onda. Zor donem dedim, kendi isteğiyle olmadı dedim. Destek olmaya calıştım ama bugun tukendiğimi hissettim. Ramazan sonucta, hurma almak bile luks geldi bu dururumuzda bana, eşim abur cuburu doldurmuş yine. Ben de yine sinirlendim, ailen ramazan diye bile mi duşunmuyor, bu nasıl aile diye cıkıştım. Buyuk kavga ettik, cok kotuydu. Bu arada benim ailem ellerinden geldiğince market ihtiyacımızı karşılıyor, temel gıdalarımızı. Ama emekli insanlar, ellerinden o kadar geliyor. Sizce eşime boşuna mı yuklendim? Arayıp istemek zoruna gidiyor olabilir ama babamla gidip alışveriş yapabiliyor cok rahat. O zoruna gitmiyor mu