Ben kvnin potlarina alıştım, olaylari yanlış yerlerden yakalamasina ve yaptığı degerlendirmeler coğu zaman hic mantığıma uymuyor. Zamanla bende onunla bu tarz konularda uzlaşamayacagimi ve aslinda hicte gerek olmadığını anladim.
Gecenlerde whatsappten goruntulu konuşuyorduk esimde vardi. Bir tanidik yurtdisinda yasiyor, devlet kirasini oduyormus. Bu kisi markette calisiyor uc senedir, simdi tr de bir ev almış. Hayirli olsun ben o kisi icin sevindim.
Ama bu kisinin harcamalari farkli.
Turkiyeye gidince bir hafta max iki hafta kalir babasigilde durur ve ulkesine geri doner.
Biz gidince cantalari doldururz ufak tefek neye gucumuz yetiyorsa, gidince arabamizi kiralariz. Ev icin alışveriş yeme icme derken bizde. Her sene boyle oldugundan hali ile birikmiyor. Biz yinede birikim yapıyoruz pandemiden once sık sık altin alirdim. ama isteğinize gore bir ev bulamadık buralarda nasip olmadi.
Hatta kv yine ev lafini edince esim"anne biriktirdiklerimize geliyoruz yanıniza oyle kolay degil, bizde agactan toplamiyoruz gokten yağmıyor bizede"demisti. Kvde iyi gelme tr gibisinden kustu hani senede bir gelmeni bize cokmu gordun hesabi.
Simdi kv de bu sartlar altinda tr gelen birine ama bambaska gozlerle bakiyor. Sanki adam trilyoner havasiyla anlatıyor. Eşime kendince ev al tavsiyesinde bulunuyor ama nasil bir uslupla:/
Esimde guzelce tane tane anlatti, anne o kisi icin ne guzel ne mutlu. Ama sandigin gibi degil o isler. Genelde Devlet kirasini oduyor ise, onun full calistiginida bilmiyordur. Oda calisip trde uygun bir yerde ev almistir. O kişi illa oyle yapti demiyorum ama coğunluk oyle yapıyor. Kira odemediği icin o parayi biriktirip tabii ev alir trden.Oyle olsaydi bizde alirdik her sene gelince bir hafta evde yaninizda durur gelirdik. Belki oylesi iyi bilmiyorum benim aklima yatmiyor. Yatlarım katlarim olsun diyen biri degilim, şukur tr de bir evimiz var yeter. Ayrica o kisi gibi yapmakta doğru degil filan devlete karsi hak geciyor nasi hesabini veririm" tarzi konustu.
Yani kendince fetva filan vermedi esim cok makul acikladi.
Kv dedigi tek sey iyi obur tarafta goruruz (kisaca lafi yani suna getiriyor sen bu tarz islere girmiyosun vebal almamak icin ama bu insanlarda yapıyor, obur tarafta goruruz ne kadar haklisin-kisaca haksizsin-diyor.) Senide anlıyorum demedi daha cok iyi ne halin varsa gor tarzı konuştu.
Iyi sende evsiz kal ne diyim diyor esime. Esimde patladi ben evsizmiyim mis gibi evde oturuyorum ev sahibi bile durduk yere beni cikartamaz ne yani kendi evim olmayinca adamdan sayilmiyormuyum? Ben burda kimseye muhtac degilim anne en onemlisi bu. Almanlar bile sormuyor evin kira mi senin mi diye, evim malim.olsun kafasinda degiller kirada oturmak onlara dokunmuyor yani illa ev sahibi hala olamadim diye caresizlikten perisan mi edim kendimi "dedi. Hatta abisi ile ilgili konuşacakti kimseye muhtac degilim derken esim ama cumleyi bitirmedi. Abisi genelde is begenmiyor meslegi yok masa basi isi olsun diyor ve kvgil herrrr konuda goz kirpmadan destek oluyorlar(neden goz kirpmadan diyorum cunku esime gelince cok elestiri yapabiliyor.)
Gercekten Turkiye'de kirada oturanlar akilsiz mi oluyor? Yada Almanya'da yaşayıp evler alamayan biri bos bir insan mi? Yoksa okumamis kendini gelistirmemis bazi cahil kesimin duşunce tarzi mi? Evladinin burda ev sahibi olmasini istemesini cok iyi anliyorum ama bizim kendi evimiz yok iken Culsuz damgasini yememiz esimide benide cok rahatsız etti.