Konu 3 bolumden oluşacak 1 nasıl kurulduğu, 2 inceleme, 3 deneyim. Hadi başlayalım.
1. bolum kurulum:

Oncelikle Odin 3.14.4 indiriyoruz ve ardından TWRP 3.6.0.9.1 indiriyoruz (tar olarak) telefonumuzu ses kısma tuşu, Bixby tuşu ve acma kapatma tuşuna basılı tutarak download moduna alıyoruz, ardından Odin uzerinden ap seceneğine basıp TWRP'yi seciyoruz, start diyoruz ve TWRP kurulmuş oluyor. Telefon bağladığınız halde gozukmuyorsa aygıt yoneticisinden telefonunun driverini kaldırıyoruz ve tekrar deniyoruz bu sefer olması gerekiyor.
TWRP uzerinden indirdiğim hades ROM'unu linki şoyle bırakıyorum [ROM][10] hadesRom Q v3.0 for Exynos S8 / S8+ / Note8 [04.02.2022] hafıza kartımıza atıyoruz eğer hafıza kartınız yoksa OTG ile flash belleğe atarak yapabilirsiniz, hafıza kartımıza ROM'u attık veriyi silmeye calıştığımızda şoyle bir hata geldi en azından bana geldi size gelir mi bilmiyorum;

Failed to Mount '/preload' (ınvalid argument)
Genişletmek icin tıkla...

İnternetten ufak araştırma sonucu uğraştırıcı bir şey olduğunu gordum ve aman deyip gectim direkt ROM'u kurmaya calıştım ve oldu sizde olmazsa depolamaya TWRP iznini vermeniz gerekiyor, kuruluma gectik ve secenekleri kendimize gore sectik ve kurduk ben yaklaşık 5 dakikada yaptım indirme surelerini saymazsak ve resimlerim falan silinmedi depolamayı wipe yapmadığım icin ama bir sorun yaşamadım.

2. bolum inceleme:

1 gundur kullanıyorum ve bayağı bir ozelliği denedim oncelikle basit şeylerden başlayalım arama uzerindeki goruntulu konuşma calışıyor, 4.5G calışıyor, 4K60FPS calışıyor, ağır cekim, Hiper cekim gibi modlar calışıyor, klavye sorunsuz şekilde calışıyor ve Turkce dil mevcut, Infinity duvar kağıdı koyduğum zaman ana ekran ufak bir bayılıyor cunku sadece renkler gozukuyor koyduğum duvar kağıdı değil, Infinty olmayan duvar kağıdı koyduğum zaman sorunsuz calışıyor, stereo hoparlor calışıyor, hızlı şarj vs. her şey calışıyor henuz calışmayan bir şeye denk gelmedim gelirsem yazarım.

3. bolum deneyim:

Yaklaşık 1 yıldır S8 kullanıyorum ve telefonunun gercek gucunu goremiyordum sacma bir yavaşlık vardı orijinalliği bozmamak adına ROM atmıyordum ama keşke atsaydım dedim, ROM'u kurduktan sonra benim icin gozle gorulur bir hız farkı oldu mesaj yazma olsun uygulama acılmaları falan gercekten hızlandı, Hades ROM'un başlangıc animasyonunu hicbir şeye değişmem aşırı mukemmel bir şey, batarya performansı olarak yorum yapamıyorum cunku bataryam olu, orijinal adı altında KVK servisten gelmiş batarya aldım ama o da fasa fiso cıktı o yuzden batarya iyi gidiyor diyelim, oyun testine gelecek olursak ben Mobile Legends oynuyorum arada onunla denedim orijinal yazılımda 1 el attığımda her şey normal ara sıra takılmalar oluyordu ve 2. ele gectiğim zaman telefon ısınmaya başlıyor ve 30 FPS oluyordu, ısınma yine oluyor fakat 30 FPS'e duşmuyor ve gayet akıcı oynanabiliyor, kamera konusuna girmiyorum sonucta yazılım değişti lens değil genel olarak orijinal yazılım ile aynı kalitede guzel resim cekiyor, uygulamalarda fazlasıyla akıcı genel olarak telefon akıyor belki zamanla yavaşlar bilemiyorum, ROM'u kurduktan sonra bize yaklaşık 51 GB alan bırakıyor, şimdilik aklıma gelen bunlardı eğer hala kurmadıysanız gidin kurun cunku cidden harika bir şey. (gorseller aşağıda)

Dosya Ekleri photo1646045612 (1).jpeg 36,9 KB · Goruntuleme: 111

photo1646045612 (2).jpeg 39,6 KB · Goruntuleme: 98

photo1646045612 (3).jpeg 43,7 KB · Goruntuleme: 95

photo1646045612 (4).jpeg 45,1 KB · Goruntuleme: 90

photo1646045612 (5).jpeg 49,6 KB · Goruntuleme: 95

photo1646045612.jpeg 28,1 KB · Goruntuleme: 104