Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşım youtube uzerinden uzun suredir (1.5 YIL) gelir sağlıyor.
Gecenlerde bana taksite girip ev aldığını soyledi,ne de olsa youtube'dan geliyor demişti.O zamanlar Aralığın başındayız gunluk yine bi 800 1000 TL kazanıyordu kendisi.
Ama uzun ve geneli tr icerikli videolar calıştığı icin 2014 ile kazacları tam 1/5 oranında duştu ve 1k kazanırken 100 200 TL kazanmaya başladı.Bu yaklaşık 15 gundur de değişmedi halen reklamlar duzelmiş değil!
Ve bu arkadaş şuan kendine youtube dışında farklı bir iş bakıyor,yoksa batacak.

Yani demem o ki ; bu işe yeni başlayan arkadaşlar biraz para kazanınca hemen telefon alayım,araba alayım,ev alayım telaşına duşmesin.Cunku inanın bu iş bugun var ama yarın belki de yok.

Bakın partnerler bir anda para odemiyoruz dediler boyle kaldık bizde.Yapacak bir şey var mı? YOKKKK

Bu iş bitene kadar aldığınız parayı biriktirin arkadaşlar,bu işe yatırın(KANAL,VDS,BOT) kendinize harcayın ve kenara atın.Emin olun bu gunleri cok arayacağız.1.5 senedir bu işi yapan arkadaşlarımın anlatmalarına gore eskiden bu iş coook rahatmış.Hicbir kategoride doğru duzgun kanal bile yokmuş.Cok kolay 2.000 3000 $ 'a cıkılıyormuş. (Eylul 2012)

Ama bakın gecen sene okul başlangıcında iş ne kadar zorlaşmıştı.Toplu para kazanmaya kapatma surekli kanal kapatılması spama carelerin bulunması vs vs derken kotu gunlerden geciyorduk,ya da gectiğimizi zannediyorduk (Eylul 2013)

Birde şu ana bakalım hemen.Partnerler odeme yapmayacağız(ozgun olmayan kanallara) diyor,Adsense veri saymıyor.Youtube'da reklamlar gozukmuyor!!!
Belki de Nisan 2014'de bu iş %90 oranında bitmiş olacak nerden biliyoruz? Bir garantisi var mı? YOKK

O sebeple bu işe fazla bel bağlamayın,kendinize bir blog & Site acın, bir yandan da onunla uğraşın derim.
Bakın aralık ve ocak arasında 3 numaralı adsense'imin kazanclarındaki tutarsızlığa ;

Aralık da 22K HİT almışım.1000 Tıklama gelmiş.To %4.46 TBM 0.11 BGBM 5 TL Kazanc 112 TL
Ocak da 79K HİT almışım.1133 Tıklama gelmiş. To %1.43 TBM 0.10 BGBM 1 TL
Kazanc 112 TL

Şaka gibi resmen TBM neredeyse aynı TIK neredeyse aynı.
4 Katı hit almışım ama 24 kuruş fazla kazanmışım

Neyse bu akşam cok dolmuşum ben biraz olsun anlatınca rahatladım,herşeye rağmen herkese bol kazanclar dilerim.Saygılarımla