Arkadaşlar dun haber sitelerini dolaşıyodum malzeme cıkar mı diye bu habere denk geldim.
Beyonce sahnede saldırıya uğradı! | Haberturk Amerika
hemen google da arattım beyonce diye son eklenen videolara baktım karşıma alttaki video cıktı zaten videoyu ilk ekleyenmiş daha once ekleyen yoktu ama videodan 1-2 tane daha vardı..

hemen indirdim logo bastım yukledim etiket acıklma kısmını doldurdum Ignore tags vs diyerek.. benim yuklediğim sırada videoyu ilk yukleyenin izlenimi 80k civarındaydı diğer 1-2 kişininki de 10-20 falandı..

ben videoyu attıktan sonra benim video aramalarda hepsinin ustunde cıkmaya başladı hızlı bi şekilde izlenim alıyodu 1 saatte 10k civarı oldu adsenseden kontrol ediyodum.. benim video ustte cıkmaya başlayınca amerikalı unlu bi adam da benim videoya yorum yazmış.. (Michael Buckley - youtube da 1milyonun ustunde takipcisi var) izlenim hızlı bi şekilde 20k civarına geldi sonra ben videoyu ilk yukleyen adama baktım onunda izlenimi 90k civarıydı..

sonra ben adamın acıklama kısmına ticari kullanım icin şuraya mail atın şeklindeki yazısını gordum o an icime bu videodan %1500 telif yerim duygusu yerleşti.. daha oncede bu şekilde kanalında 1 video olan bi ergen taraftardan telif yemiştim adam bi mac esnasındaki sevinci video almış haber kanalları da onun videosunu kullanıyodu ben haber kanalaından indirmiştim ama ergen telifi attı bende bundan ders cıkardım kanalında tek video bulunan haber sitelerine yayan kişilerin videosu kullanılmazmış diye

konuya donersek beyonce un haberi de yabancı haber sitelerinin coğunda yoktu bikacında vardı ama ilerleyen saatlerde hepsi yukarıda linkini verdiğim videoyu kullanmış bu adamın.. videoyu az oncee kontrol ettim de video hatırı sayılır izlenim almış videoyu başka atanlarda olmuş illaki onlar doğru durust izlenim alamasa da 80k civarı izlenim alan olmuş bikac videoya baktım..

şimdi pişman oldum videoyu silmekle hata mı ettim yoksa erken mi sildim silmeseydim cok rahat 100k yı aşan izlenim alırdım bikac saate..
2 saatte videonun bana kazandırdıkları 9-10 abone, ~20$ (tbm:0.22 t.o=0.37)

video silme nedenlerimden birisi de tek kanalla uğraşıyorum bu tarz izlenim alcak haberleri atıyorum zaten kanalda 1 telif var 2.de gelirse hic uğraşmam yeni kanal ac falan uğraşmaya gozum yemedi kanala 1 ağustosta video yukleme başladım şuan izlenim 73k civarı toplamda..

telif gelince zaten kazandığım para da gider diyerek icimdeki hissi destekledim ve videoyu sildim

siz olsanız ne yapardınız boyle bi durumda hic olmazsa tekrar boyle bi durum olursa ona gore davranalım