Arkadaşlar iyi gunler,
Bu konuyu cok yakın bir arkadaşım icin acıyorum. Kendisi aynı zamanda cok eski bir arkadaşımdır ve hala goruşuruz. Ona yardımcı olmak istiyorum ama ben pek bişey oneremedim acıkcası.
Şoyle ozetleyeyim: Arkadaşım 34 yaşında, yuksek lisans mezunu, evli, okula giden iki cocuğu var, calışmıyor ancak maddi bi kaygısı yok cunku kocası gayet iyi kazanıyor. Yani atanıp mesleğini yapsa bile eşinin kazancının 1/4 unu kazanabilecek ancak.
ancak arkadaşım yaşam enerjisini kaybetmiş durumda. Hicbir şeyden ama hicbir şeyden zevk almıyor.
yapabileceği bir cok şey var. Tenis oynayabilir, kitap okuyabilir; alışverişe cık gez, bitkilerle ilgilen, hobilerle ilgilen, cocuklarla vakit gecir, memleketinegit-gel..
Ne onerdimse hicbir şey istemiyor.
Ağır depresyon geciriyorum sanki diyor.
Psikolojik tedavi de gordu bu yuzden.
kısmen fayda gordum diyor.
Hani gercekten guzel de oyle takıntı edecek bir şeyi yok. Sevilmeme, ilgi gorememe gibi bir şeyi de yok. 2 Evi var, birini yazlık olarak kullanıyorlar, eşinin ve kendisinin arabası var. İnsanların yıllarca caba sarfederek elde etmek isteyeceği her şeye coktan sahip. Biliyorum ama bunların hicbiri gozumde yok diyor, benim icin anlamlı değil diyor.
Ama bir şey eklemeliyim sanırım. Eşinin narsist olduğundan bahseder arada.
Bilemiyorum tek başına bir neden olabilir mi?
Bir cok parcaları bir araya getirip, hakkında uzun zamandır araştırma yapıp kendisi karar vermiş eşinde narsist kişilik bozukluğu olduğuna. Ama eşinin kesinlikle kabuk etmeyeceğini soyler. Bu yuzden ona hic bahsetmemiş.
yani acıkcası adamın mesleği prestijli bir alanda ve egolu tavırları da var, şahit oldum bir kac kez. Ama sever arkadaşımı biliyorum.
Bir de bir kac defa atanmak icin girişimlerde bulundu. Puanı hic bir zaman yetemedi maalesef. Gercekten bolumu atanmanın cok kısıtlı olduğu bir bolum, oyle soyleyeyim, zor zaten yani.
bu arada farklı ve uzak şehirlerde yaşadığımız icin arkadaşımla vakit gecirmek gibi bir şansımız da yok.
Kuantum olumlamalarına yoneldik bir ara beraber, ben hala devam ediyorum, ama arkadaşım işe yaramıyor bende demeye başladı.
İnancımın zayıfladığını bile hissediyorum gibi şeyler soyluyor. Size sorum şu ki
‘Arkadaşım icin ne yapabilirim?
Ona ne onerebilirim? ’