Oncelikle olarak youtube işine yaklaşık olarak başlayalı 4 ay oluyor. Bu sure zarfı icerisindeki yaptığım calışmaları ay ay anlatacağım.
1.Ay
İlk başlanılan zamanlar icerik bulma derdi ile gecen bu ayda, yeni başlayanlar icin kazanma taktikleri adı yazılar okudum. Vine atın , komik video atın tarzı oneriler vardı. Hic onemsemeyip ben direk dizi bulma calışmalarına başladım. İlk 15 gun kadar dizi aradığım da tek kanal acmıştım. Onda da 10 kadar video vardı. Ay sonuna doğru gunluk dizi atmaya başladım. İlk ay elime kazanc acısından bir şey gecmedi.
2.Ay
Bu ay ise gunluk dizilerin verdiği gazla gunluk tv programları ve showlar araştırarak (spam tabiki) kanallar actım ve atmaya devam ettim. 2.ay sonunda ilk kazancım olan 38 lira gibi bir rakama kavuştum

Bu ay itibari ile sonunda kazanclarım artmaya başladı gunluk 50$ seviyesine kadar ilerledim. Ancak Youtube Flagcıları sağolsunlar sonunda beni buldular ve kanallarım ayın 27si itibari ile kapatılmış oldu. Kazanclar quiz politikası sebebiyle 57 gun sonraya ertelendi. Yıldık mı hayır.
3.ay
Paranın ertelenmesi ile birlikte gunluk dizilerle birlikte artık bitmiş dizilere de gecmiş oldum. Bilgisayar bir yandan hem render yapıyor hem de gunluk dizi atma işlemine devam ediyordum. Ancak calıştığım kategoride ki rekabet ve flagcı arkadaşlar sağolsunlar calıştığım kategoryi kenara bıraktım ve yeni kategorilere yonelmeye başladım.
4.ay
Calıştığım bitmiş dizi kategorisindeki icerikler de yine flag yapan arkadaşların zulmune uğradım. Ben acıyorum , kanal oturuyor , kazandırmaya başlıyor , kanal kapanıyor. Bu kanal kapanmaları ile birlikte ipden toplu kanal kapanmaları yaşadım. Ay başı itibari ile Bilgisayara format atıp temizden , calışma stilini değiştirmeye karar verdim. Bu ay sonu ile de kanallarım tekrar oturmaya başladı ve şuanlık sıkıntım yok.
Sıra geldi işin tricklerine ve onerilerime;
-Tavsiyem turkce icerik değil yabancı icerik calışın.
-Bu youtube para harcamaktan cekinmeyin ve sabırlı olun.
-Sistematik şekilde her gun 1 kanal acmaya ve o kanalın videolarını tek gunde atıp bir daha uğraşmamaya bakın. Kanal acmak icin android textplus programı kullanabilirsiniz yada onaylı kanalları forumdaki arkadaşlardan temin edebilirsiniz.
-Youtube seo hakkında mutlaka araştırma yapın ve calıştığınız iceriğin keywordlerini iyi irdeleyin.
-Atacağınız icerik icin kendim de kullandığım videonti programını oneririm. Hızlı şekilde render yapma olanağı ile birlikte kısa surede cok kanal acabilirsiniz.
-Portable tarayıcı kullanmanızı tavsiye ederim. Her kanal icin bir portable tarayıcı kullanmanız kanalın cerezlerini (cookies) karıştırmamak adına etkili bir yontem. Ayrıca bir portable tarayıcı acıkken diğerini kesinlikle acmayın.
-Kanallarınıza surekli gir cık yapmayıp gunde sadece 1 kere ziyaret etmenizi ve ziyaretlerini arka arkaya değil aralıklarla yapmanız hayrınıza olur.
-Render olayı cok onemli. Ciddi şekilde eşleşen ve dunya geneli gecmede etkilidir.
-Kaldırılamayan şarkılar icin avi demux ile videolarınızı kesebilirsiniz. Video kesmek 2-3 sn suruyor.
-Cok kanal calışan arkadaşlar icin ekstradan bir gmail acın. Diğer youtube gmaillerinizi buraya yonlendirip tek gmailden kanaldaki hareketleri takip edebilirsiniz.
Benim calışmalarım artık verimli geciyor ve meyvesini yemeye başlamış bulunmaktayım. Kazanc 4 haneyi gecti. 5 haneye yol alıyorum . Umuyorum 1 olmadı 2 aya kadar ay başına 5 haneli kazanclara gececeğim.
Youtube Candır . Ytpara Candır.
Herkese sevgiler saygılar ...