Merhaba arkadaşlar,aslında uzun zamandır buranın takıpcisiydim ama bu sefer bende hikayemi anlatmak istedim.Pozitif bir hikayem var benim her ne kadar hayat şartlarını zorlasa da..
Konunun sonunda sizinde bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Gecen yıl bu zamanlar gibi hamileydim zaten pandemi yeni cıkmış eşim yovmiyeli calışıyordu..İşden cıkarıldı cok zor şartlar altında evimize yiyecek geciriyorduk gecen yıl bu yıldan daha kotuydu biliyosnz.Eşyalarımızı satmaya başladık eşimle.Zaten 2 yıllık evliydik,eşyalarımız oyle cok ahım şahım değildi ama evimizi ev yapan onlardı neticede..Cok uzgun ve caresiz bi şekilde sattım oturma odamı,beyaz eşyamı,tenceresinden tutun da kaşık catal setime kadar sattığım biliyorum azar azar.Once bin lira aldım bitti ,başka eşya sattım onunki bitti, başka derken...Artık evimiz yoktu.Vardı ama yoktu.Yanlız yatak odam kalmış ve ben kaynanamın evine yerleşirken buldum kendimi..
Toparlanana kadar orada kalıcakmışız eşim sağlam iş bulduktan sonra tekrar cıkıcakmışız ayrı eve falan filan..Bana birkac ay sabredelim aşkım dedi.Elbette karşı gelmedim caremiz yoktu.Kaynanamla tartışmalar,kıskanclıklar,ne bileyim hamile halimle ayağının altını gırgırlamalar falan oyle soyliyim siz anlayın..Zor bi surecdi Allah ’a havale ediyorum.Eşimle bu surecde cok ciddi anlaşmazlıklar yaşıyor hergunumuz kotu geciyordu.Normalde oyle mutluyduk ki evimiz boşken bile..!! Net bir konuşma yapmıştım,bu şekilde devam ederse beni kaybedeceğini,şartlar ne olursa olsun istersen gunde 50 tl alsın ama evimizin ayrı olması gerektiğini anlattım.
Uyguladı da Allah var.Ama ben doğru mu yaptım bilmiyorum.Memelekete kaynanamın yanına gittikden sonr eşimi sağlam bi iş bulması ve beni yanına alması icin istanbula yonlendirdim.Tamı tamına 6 ay ordan oraya suruklendi bi iş buldu maaş cok duşuktu başka bir iş buldu eleman fazla dediler cıkardlar boyle boyle derken aradan 6 ay gecmiş eşim sağlam bir iş bulmuş bense kaynanamın evinde curumeye yemn etmiş gibi eşimi beklemiştim.Nihayet o zaman geldi..Eşim iş buldu ev tuttu,icine en uygunundan iki tekli baza almış, yapıştırmış ikisini.. yatak odası olarak kullanıyoruz şuan.Eve yerleşeli 1 hafta oldu.Ama gelin gorun ki eşyalar kullanılmayacak kadar kotu.Assla isyan etmiyorum yanlış anlaşılmasın,yuvasını temiz duzenli gormeyi her kadın ister..En azından eşimle huzurluyum bir şekilde eşyalar gelir diyorum kendime.9 aylık bebeğim var tam emekleme zamanı.Halı oyle berbat ki,yıkamacılar kapalı e bizde apartmanda oturuyoruz sokak ortasında yıkanılmaz.Bebeğimi yere koyamıyorum bile emeklesin surunsun diye.Bende gerek koltuklara gerek halıya temiz kılıf alırım hem odam duzenli durur hem bebeğim rahat olur diye duşundum.
Hemen 2. El sitelerine baktım eve dair herşeye..Yahu iki koltuk ortusu 100 tl olur mu ??! Olmuş..Gercekten durumu bizden kotu olanlar vardır diye duşunuyorum Allah herkese bereket bolluk versin.Ulkenin zengini cok zengin,fakiri cok fakir oldu şu donemde..Neyse konumuza gelirsek,ben bugun evimde caydanlıkla pilav yaptım. o sattığım tencerelere yazık ettim.Boş bir evi yavaşca ve huzurlu şekilde doldurmak niyetimiz..kaynanamla tartışmalı cıktım evden tek eşya almadan..Şimdi size sorum şu.. Ben nerelerden ne tur yardımlar alabilirim belki birimizin bildiği yardımı diğerimiz bilmiyordur.Bir de evinde temel ihtiyaclarını uyguna satmak isteyen arkadaşlar olursa bana ozelden mesaj atabilirler mi ? Yani supurge olur ne bileyim catalı kaşığı eve dair herşey..Ev o kadar boş ki..Gelir az olunca eşyasız ev ustune gelince ben ilk zamankinden daha cok zorluklar cekiyorum şuan..Okuduğunuz icin teşekkur ederim yanınızda sizi destekleyen eşiniz ve kurulu bir duzeniniz varsa once eşinize sonra eşyalarınıza sarılın