Captain sen de ne kararsızsın, her şeyi bize soruyosun demezseniz eğer, yine ben

Cocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar... biliyorum defalarca soruldu ama ben de kendi durumumdan bahsetmek ve fikir almak istiyorum. 2019 ağustos ayında evlendik. yani 1,5 senedir evliyiz. oncesinde de 1,5 yıllık sevgililik var. yaşlar ben 29, eşim 27. bucukluyuz hatta. evliliğimizle ilgili hic bi sorun yok. eşim benden cok yemek...
www.kadinlarkulubu.com

Şoyle bir konu acıp cocuk konusunda fikir almıştım. Geneli 'yap gitsin şeklindeydi'. Fikre biraz daha alışmak ve bu sure icinde de kilo vermek icin cocuk fikrini yıl sonuna erteledim. Hemen olur mu olmaz mı mechul ancak en azından denemelere başlayacağız. Bu arada o konuya ek yapayım. Yakın bi zamanda cocuk konusu acıldı. Kayınvalidem ben bakarım tabi ki, bunu duşunmeyin siz dedi.

Şimdiki sorum ise evle alakalı. Onceki konumda evi sevmediğimi ama kiradan kiraya taşınmak mantıklı gelmediği icin taşınmadıgımı soylemiştim. Birikim olmadığı icin ev alamadığımı da. Aslında 4bin odeme ile 300.000lik eski bir ev alınabiliyor ama eşim hem o kredi bizi eksiye sokar hem de eski ev mutlu etmez diyor. Cok duşunduk az bucuk ısrar da ettim ama sonuc olumsuz eşimin kafasindaki fikir cocuk olduktan sonra uc sene filan birikim yapmak, sonrasında ev almak.

Şu anki maddi durumdan bahsedeyim.
Eşim 8.000 TL alıyor. Ben 3.500 TL. Benim senede iki maaş ikramiye, eşimin de bir kere yarım maaş ikramiyesi var. Ben ayda 500 TL civari mesai alıyorum genelde.

2.500 TL araba kredisi dahil 7.000 TL civarı sabit gider . Artı Mutfak masrafı, eğlence, kedi şu bu derken tum para gidiyor. Ayda 1000-2000 TL kenara koyarsak kar sayıyoruz. ekstra da bir 6000 TL boşta paramız var.

Şu anki kira 1100 TL. İstediğimiz evler 2000 TL. Ortası yok inanın. Şu an oturduğumuz evin bir oda fazlası evler 1500 civarı. Bizim baktığımız evler yeni, hatta sıfır. Taşınma masrafının da 10.000 TL tutacağını tahmin ediyoruz.

Evden memnun muyuz? Değiliz. Eski tip. Cocuk olunca sığar miyiz? Coook zor. Zaten malum kedi dediğimiz canlıya da bir oda gerekiyor neredeyse. Gelirimiz artıyor, niye hayat kalitemiz artmasin diyoruz. Onu diyoruz bunu diyoruz ama işte insan duşunuyor hem kira artışı hem de taşınma masrafı sebebiyle.

Aslında onceden ev delisi insan değildim ama dediğim gibi hem kiradan kiraya gec hem masraf yap hem kiran artsın, pek mantıklı gelmiyor. Eşim de ev alamıyoruz diye senelerce beğenmediğimiz evde mi oturacağız diyor.

Oyle işte. Sanırım biraz gaz almak istiyorum. Ne dersiniz?

Ekleme : cocuk olunca birikim yapariz derken zaten birikim yapıyoruz şu an. Birikime devam ederiz. Cocuk 3 yaşına filan gelince yani yaklaşık 4-5 sene sonra ev konusunu tekrar gundeme getiririz gibi duşunebilirsiniz. O ara ne biriktirirsek artık.