Amcamlarla aynı apartmanda oturuyoruz.Amcamın eşi benim teyzem (oz teyzemle oz amcam evli)
Bu surecte aynı katta otursak bile onları bile iftara cagırmıyorduk pandemi sebebiyle.ama amcam annemi marketten donerken gorunce "bizi neden iftara davet etmiyorsunuz" demis şakayla karışık. Annem de "korona var, insan korkuyor birini cagırmaya" demiş o da "aynı apartmandayız az kişi oluruz zaten" demis. Benim fikrimi sorup da "cagıralım mı" diyen olmadı ben pandemi sebebiyle istemesem bile. Annemle babam sonucta kendi soyledi ayıp olmasın deyip cagırdılar ramazanın bitmesine 10 gun kala filan.Amcam,teyzem,kuzenim geldi. iki ayrı odada sosyal mesafeli şekilde iftar yaptık.
Aklıma takılan şey şu; pandemi varken bile "aynı binadayız,yakın aileyiz" filan diyolar. Bir karşılık beklediğimden degil asla ama nezaketen de olsa onların da bizi davet etmesi gerekmez mi madem bu kadar yakınsak, aileysek. Iftara cagırıp da karşılık mı bekliyorsun diyenler olacak ama konu karşılık değil asla. Kuzenimle de aramız normalde iyi sayılır.
Ama değer veren bir insan " biz de bir gun onları davet edelim" diye duşunur bence. Maddi ya da sağlık acısından davet edemeyecek bir zorlukları da yok yani.Boyle olunca ben de direk soğuyorum boşvermişliklerini gorunce. Yani sozde yakınız.Tabi boyle duşununce de kendim ayrıntıcı biriymişim gibi dusunuyorum. Sizce ben mi abartıyorum ve ayrıntı duşunuyorum bu konuda yoksa haklı mıyım?