Dostlar gectiğimiz hafta evde cekmecenin icinde Samsung Galaxy A7 (2017) marka model telefonu buldum. Zamanında alıp hic kullanmadan kutusuna koymuştum. Kısaca 5 kusur yıldır yatıyor kutusunun icinde. Bu nedenle durumu sıfırdan farksız diyebilirim, butun kutu iceriği vs. ilk gunku gibi duruyor. Hal boyle olunca da telefona ihtiyacım olmadığı icin elden cıkarayım dedim. Acıp biraz kurcaladıktan sonra şarja taktığımda "şarj soketinde nem algılandı" gibi değişik bir uyarıyla karşılaştım. Değişik diyorum cunku kutusunun icinde duran ve tabiri caizse sahra colunden daha nemsiz olan bir cihaz ıslaklık uyarısı veriyor. Bunun ustune internette ceşitli yontemler araştırdım ancak hicbiri olmayınca telefonu telefoncuya goturdum. 3 gun boyunca telefoncuda kaldı ve bugun gidip geri aldım cunku telefoncu da sorunu cozemediğini soyledi. Soket değişimi de yapıldı ona rağmen sorun hala devam ediyor. İşin garip yanı telefonu kapatıp şarja takarsam telefon şarj oluyor ve geri actığımda da şarj olmaya devam ediyor ancak telefon acıkken şarja takmaya calıştığımda belirttiğim hatayı alıyorum. Hal boyle olunca da bu halde bu telefonu kimse almaz diye duşunuyorum. İkinci el piyasasına baktım, temiz olanlar 1200 lira civarı fiyat yazmış. Benimki resmen sıfırıyla aynı durumda, şu sacma hata yuzunden satışa koyamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İkincil olarak da Custom ROM yukleyerek bu sorundan kurtulmak mumkun mudur?