Merhabalar,
Ben galiba bir yanlış yaptım ve sizlerden akıl almak icin de buraya geldim. Kısa ve oz anlatayım.
Annem nikahtan once bana cok defalar takılacak olan takılar konusunda '' takılara dikkat et, sende dursun ya da nişanlın ve senin guvendiği birisi yanınızda olsun o goz kulak olsun vs'' dedi. Ben ''istersen sende toplansın, nikah bitince bize direk verirsin evlere dağılmadan'' dediğimde bile ''olmaz, yanlış anlaşılır'' dedi. Ve surekli karşı taraf aman almasın, oyle bir Âdetleri var mı acaba vs dedi. Velhasıl konumuza gelirsek, nikah gunu ne dediyse tersini yaptı. Eşimin ailesi takılan ve onlara verilen tum takıları anında bize verdi daha ordayken, benim annemse kendi cantasına topladı. Buyuk takılar evde takılmıştı bana (kendi aile tarafımdan olanlar:teyzem, amcam tarafından gelenler, onlarda nikahta zaman olmaz diyerek evde oldukları icin taktılar(bilezik, tam altn gibi)) Diğer eve değil de direk nikaha gelen akraba ve tanıdıkların ceyrek ve paralarını annem topladı ve vermedi. Dışarda eşimin ailesi takınca her şeyi bana, ben de anneme kimsenin gormediği, kısa oluşan bir boşlukta '' sende tak istersen anne ya da XX arkadaşımın cantasında tutuluyor, oraya koy istersen, yanlış anlaşılmasın, onlar tum takıları verdiler'' dedim, annem yok dedi ve cantasını kapattı.
Neyse dedim herhalde kendisi bana verecek, ortama guvenemiyor. Bugun eşimle benim sınavımız vardı, cıkışta annemlere gidelim dedik (10 dk mesafe evlerimiz ve yol ustunde annemler). Benim kafamdaki hem uzerinden gun gecmeden takıları konuşuruz (annem icin kimin ne verdiği cok onemliydi, bense dun bana kendi gelip takan akrabalarımızı coktan karıştırmaya başlamıştım ), annemin dediği o listeyi taze kafayla yaparız, hem de ihtiyacları neyse ortaklaşa hep birlikte karar alırız(ben, eşim ve ailem), onlara ihtiyacları kadar miktarı bırakırız diyordum (cunku eşimle ailelere yaptıkları borc acısından destek olma kararı almıştık). Ben once babama sordum, cok bir şey gelmedi dedi, şu kadar şu kadar şunlar, kredi kartına ancak yetiyor, onu odeyeceğiz dedi. Ben de bunun kararını keşke hep birlikte alsaydık, biz de odeyebiliriz dedim(kk benim adıma ve annemlerin kendi TV taksitleri vs de var) Sonra anneme sorduğumda gulerek vermiycez dedi. Ben de ama sen boyle boyle konuştun benimle ve eşimin ailesi direk bize verdi, biz oturduk hesapladık, keşke sizde bizimle yapsaydınız, şuphe olmasaydı dedim. Sonra kk odenecek vs dedi, sonra da babamın bana dediği miktarı cuzdan icerisinde getirip verdi. Liste konusundaysa senin bilmene gerek yok dedi ve ''gidin evden evi temizliycem ben'' diyerek babam da dahil hepimizi cıkardı. O sırada kuzenimin soylediği anneannemin takısı aklıma geldi ve '' peki ya anneannem'' dediğimde geciştirerek '' o para gondermiş, ben de gerekti harcadım'' dedi.
Neyse, sonra duşununce dayılarım, bircok komşu ve akraba aklıma gelince kafama yatmadı ama cok da soracak halim kalmadı. Sadece neden listeyi vermiyorsunuz dediğimde saklar gibi temize cekelim veririz demeleri canımı sıktı. Ben sizden para sakınmıyorum, zaten biz borcunuz olmasın istiyorum ama neden dediğinizin tersini yapıyorsunuz dediğimde cevap yok.
Cok uzun oldu son olarak akşam annemle telefonda konuşurken, sen beni yanlış anladın anne, mesele para meselesi değil, konuşmak, paylaşmak ve bizi de olaya dahil etmek meselesi, keşke birlikte yapsaydık dediğimde once beni ince ince hesap yapan birisi olarak yargıladı, sonra neden ikinci gun babanın evine geliyorsun, oyle şey mi olur diyerek kızdı. Ben de '' uzuntuden, dertten ya da evimden kacıp gelmiyorum ki, hem bindallıyı alıp teslim etmek zorundayım, hem de bu konu tazeyken senin listeni yapmaya, konuşmaya geldim, neden olmasın'' dedim, ayıplamaya devam edince de '' o zaman alsaydın beni karşına evlenmeden once ve kızım bizde boyledir, şoyledir, bunlara gore yapmaya calış'' deseydin dedim. Bana gore ben size gulerek, neşeyle geliyorsam (eşimde yanımdayken) bu ayıp bir şey değil dedim. Madem oyleydi, telefonda soylediğimde gelme diyebilirsin, haberin vardı oysa dedim, telefonu yuzume kapattı. aradım acmadı.
ben de oturup ağladım, eşim sarıldı vs. bilmiyorum hanımlar, yanlışımı, doğrumu size de sorayım, siz de yorumunuzu belirtin. Suzup, fikir alayım dedim.
Teşekkurler şimdiden.