Kızlar iyi bayramlar.

Kız kardeşimin bir yıllık ilişkisi vardı. Dun kavga ettiler. İkisi de aile hekimi. Kardeşim, cocuktan 3 yaş buyuk ama yaş sorun olmadı aralarında.

Cok kavgalı gurultulu ve ayrılıp barışmalı bir ilişki ama kısaca ozetliyim.

İlk bir ayda cok hızlı ilerleyen, cok yoğun duyguların olduğu bir aşk ilişkisi. İlk altı ay nispeten sorunsuz gecti. Ama cocuk hep kıskanctı.

Cocuk sanırım kaygılı bağlanma bicimine sahip. Neden?

-ulaşamayınca ust uste arayan mesajlar atan biri

-kardeşim kurstayken bile surekli stalklayan kurs arasında mesaj yazmazsa sitem eden biri. Kurstaki arkadaşlarını kıskanan (ki kızlı erkekli bir grup bu ve hicbiri ile sevgili olmuşluğu yok kardeşimin) ve kurs cıkışı yapılan aktiviteleri sabote eden biri. Kardeşim aslında onu da cağırıyordu ama cocuk o ortama duşmanca duygular besleyince cağırmadı. Ama her gun Onunla ayrıca buluştu, ihmal etmedi.

-kardeşimin eski ilişkisi hakkında bilgi almak icin, meslektaşları olan bir kızla samimiyet kuran ve sonradan bunu kardeşime itiraf eden biri. Senin gecmişinle ilgili bilgi almak icin samimi oldum demiş, kardeşim eski ilişkisi hakkında cok fazla konuşmuyor diye. Daha kotusu bu diğer kızın olayı yanlış anlayıp cocuktan hoşlanmaya başlaması.

-kardeşimle, kardeşimin daha eski başka bir ilişkisi yuzunden kavga eden biri, neden anlatmamış diye. Ki cocuğun kendisi gecmişinde ne cılgın yaşamış anlatamam, tek gecelik ilişkiler falan...

-en son senin telefonlarını dinlettim, elimde 200 tane telefon goruşmen var dedi kardeşime. Bir tanesini dinletmiş hatta. Kardeşim cıngar cıkarınca yok yapmadım demiş ama yapmadıysa arabasına dinleme cihazı yerleştirmiş demek. Yoksa o dinlettiği ses kaydını nasıl edinecek?

-kardeşimin e nabızda hangi tarihte nereye ne sebeple muayeneye gidip yaptırdığı tetkiklere kadar stalklamış, kardeşimin izni olmadan. Ve hesap sormuş, kavga cıkarmış.

- Kasım ayında bu cocuk kardeşime "ben onumuzdeki iki sene evlilik ve cocuk duşunmuyorum" dediği icin ayrıldılar. Ocak ayında kardeşim başka bir eski sevgilisi ile aynı ortamda bulundu diye, bu cocuk şubatta kardeşimle barıştığında kıyameti kopardı. Ama kardeşim o eski sevgilisi ile bir şey yaşamamıştı. Aynı ortamda ortak arkadaşlarla bulunmuşlardı.

Kabaca boyle. Psikolog arkadaşımla konuştum. Bu adam kaygılı bağlanan biri mi dedim. Daha cok psikoz gibi duruyor dedi.

Şu an birbirlerini her yerden engellediler. Cocuk da muhtemelen şu an başka kollarda ego tamir ediyor kardeşim uzgun. Ne dersiniz bu ilişki icin?