Merhabalar, 4 yıldır Galaxy S7 kullanıyorum, her anlamda memnunum ama ozellikle 2K, 577 PPI Super AMOLED ekranı benim icin vazgecilmez. Şu aralar yeni telefon arayışındayım ama ekran boyutu buyuduğu hÂlde tepe modeller dahi bu oranda bir piksel yoğunluğuna sahip değil. İster istemez 8-11 bin TL vereceğim telefonun ekranının 2016'da cıkmış 6 yıllık bir telefonla ancak eşdeğer olması beni değişik bir kararsızlığa surunduruyor.
Bu seviye bir ekran icin FE model Samsung almamam lazım bu durumda da kırpılmamış bir S serisi mecburiyeti doğuyor. Hem butceyi aşıyor hem de gerekli mi değil mi beni duşunduruyor. İcime yeni telefon alıp da daha kotu bir ekran sinmiyor ama son 2-3 yıldır piyasada daha iyi bir standart goremedim. Biraz araştırdığımda, şans mıdır artık bilemiyorum, Galaxy S7'nin 577 PPI ile dunyadaki en iyi piksel yoğunluğuna sahip telefon olduğunu oğrendim. Tabii 5.5-6.5 inc 4K ekran olan birkac SONY modeli haric. Bunu da gorunce gereksiz bir kıstasa takıldığım sonucuna varıyorum. Ancak yine de 577 PPI'dan 400-450 PPI'a duştuğumde farkı net bir şekilde hissedeceğim sonradan alışacak olsam da...
Sizlerden bu konudaki serzenişim hakkında fikirlerinizi beyan etmenizi ve kesinlikle Samsung marka olacak şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum.
@berWAR Hocam sizce fazla mı kafaya takıyorum yoksa 6 yılda bu kadar mı geriledi hele de ekran konusunda oncu olan Samsung ? Eskiden iPhone modellerinden oldukca bariz onde ekranlı rakip modelleri vardı, şimdi 1-2 model dışında Apple'ın bile gerisine duşmuş en guvendiği kale olan ekran konusunda bile.. Bunun sebebi arz talep midir yoksa maliyet kısma mı diyeceğim de amiral gemisi cihazlarda da bu olmamalı giriş-orta segmentte bile Amoled FHD+'lar yaygınlaşmışken Samsung az daha zorlasa FE serilerinde de 400 PPI bandını gorecek belki de duşecek...
Yeni Samsung telefonların PPI'ı neden duşuk ?
Samsung0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Samsung
- Yeni Samsung telefonların PPI'ı neden duşuk ?