Merhaba kızlar. Umarım cok uzun bir yazı olmaz, olursa şimdiden kusura bakmayın, yorumlarınıza cok ihtiyacım var.

17 haftalık hamileyim, ilk cocuğum olacak inşallah. Bilenler bilir gecen yıl bir sene boyunca gecemi gunduzume kattım ve 94 gibi bir puan aldım kpssden ve Allah izin verirse atanacagim. Bizim atamalarımız biraz farklı, belki bilenler bilir sadece merkezi değil sozleşmeli veya mulakatli alım da oluyor ve bir kurumdan haber bekliyoruz ve olumlu olacağını duşunuyoruz, 1 ay icinde başlayabilirim. Ben bu kuruma başvurduğumda cok yeni gebeydim ve bir şeylerin farkına varamadım acıkcası, şu an hamileliğim ilerledikce sorular kafamda birikiyor. Bkz:

Gideceğimiz ilde bir tane bile tanıdığımız yok, ne uzak ne yakın. Biliyorsunuz devlet kurumlarında 4ay gibi bir sure doğum izni oluyor ve bebeği emanet edebileceğimiz birisi yok sonrasında . İlk zamanlar direk bakiciya veririm kafasındaydim ama şu an bebekle ilgili kitaplar okudukca bilirsiniz işte guvenli bağlanma vs vs bir suru şey var ve 2,3 aylık bebeği bakiciya vermek gozumde cok farklı bir boyuta geldi. ( Lutfen bunu yapmış anneler beni linclemesin, elbette herkesin goruşu farklıdır)

İkinci durum ise eşim şu an ozelde calışıyor, konumu iyi fakat kendisi farklı bir sektore yonelmeyi arzuluyor ve ayriyeten İngilizcesini geliştirmek istiyor. Bunun icin de yalan yok şu an bile işten gelip her gun saatlerce calışıyor ama işi iyi oğrenebilmesi icin ( yazılım uzerine) epey vakit lazım yani işle birlikte yurumez bu calışmalar. Eşim de bu benim ise başladığım zamanı kendine fırsat olarak goruyor ve o şehire taşınınca en azından 6-7 ay calışmayip evde kendini geliştirmek istiyor. Ben doğum yaptıktan sonra da birkac ay daha evde kendi calışmalarına devam edecek ve sonrasında ne zaman is bulabileceği elbette kesin değil ve yazılım sektorune yeni girmiş olacağı icin pat diye cok yuksek meblağ ile baslayamayabilir.

Şimdi kızlar bunlar durumlar. Benim ise bunları duşundukce icim daralıyor. Eşim kendimizi bir sure dondururuz ikimiz de calışmasak bile diyor ama cok bi birikimimiz yok, hazıra dağ dayanmaz derler. Eşimin yaptığı bencillik mi sizce? Ona da hak veriyorum, başka hayatının hangi doneminde evde kalıp başka bir sektor icin calışabilir bilmiyorum. Su an yaş genc, fırsat varken yapayım diyor, dilimi geliştiririm diyor aynı zamanda. Ama ben ise annelik ic gudusuyle bebeğimi duşunuyorum. Cok ihtiyacı olursa, o calışmaz ben calışmazsam ne olacak diyorum. Ay uzun oldu, sabredip okuyanlara cok teşekkur ederim, yorumlarınızı bekliyorum