Merhaba arkadaşlar.Yazmak istedim umarım sonuna kadar okursunuz.

Adım Oğuz şuan 23 yaşındayım.programlamaya lisedeyken başlamıştım hobi olarak.Duşunduğumu programa dokebilmem icin cok tecrube kazanmam gerektiğini biliyordum ve pes etmedim.

Lise sona yaklaşırken ceşitli bot ve programlar yazmaya başladım ve bunları ceşitli yollarla sattım.(oyun sitelerine)Durumumuz iyi değildi fakat şukretmesini biliyorduk.Lise bitti ve universite hayatı başladı.Acık oğretim yazdım fakat hic derslerle alakalı biri değildim.Cunku hayalimde hep bilgisayar programcılığı bolumu vardı.Kendimi hep yazılımcı olarak hayal ettiğim icin azmettim ve babamın da yardımıyla dershaneye kayıt oldum.Hep ailemi duşunuyordum,dershane parasını nasıl veririz,babama nasıl yardımcı olabilirim bu konuda diye duşunurken bir gun youtube'dan para kazanılabileceğini gordum.Hemen uygulamaya koyuldum.

Attığım bir video patlama yaptı ve 300 dolar getirdi ilk ay.Kazandığım bu parayla bu işin ne kadar kazanclı olduğunu anladım ve programcı olduğum icin hemen ceşitli botlar yazmaya ve seri şekilde kanal oluşturmaya başladım.Youtube populer videolarda 1. sıraya yerleşen videolarım oldu.Dershane paramı ve fazlasını bu şekilde kazandım cok şukur.Derslere de yoğunlaştım ve cok şukur istediğim bolumu kazandım.Dershaneye giderken aklımda bir yandan da şu vardı.Eğer ben il dışında okursam maliyeti ne olur ve gecinebilir miyiz? Aileme yuk olacağımı biliyordum fakat Allah'ın izniyle şuan kendi ihtiyaclarımı ve fazlasını youtube sayesinde sağlıyorum.

Şuan bolum derslerini ben zaten lisede hobi olarak calıştığım ve kendimi geliştirdiğim icin sıkıntı cekmiyorum cok şukur.İnsan sevdiği işi yapmalı derler ya,işte ben bunun icin buyuk adım attığımı duşunuyorum.

Youtube'dan ne kadar kazandığımı yazmayacağım fakat hayatımı değiştirdi diyebilirim her anlamda.Ozellikle programlamacı olarak bu işe girdiğim icin bir adım ondeyim diye duşunuyorum.Siz de hayallerinizin peşinden koşun ve asla pes etmeyin.

Şuanki hedeflerim bir ev sahibi olmak,ailemi kiradan kurtarmak,yazılım konusunda android oyunları yapmak,okulu bitirmek ve sonrası Allah kerim...

Hayatımdaki değişiklikleri olmez sağ kalırsam buraya yazmaya devam edeceğim
ODEL