oncelikle bu yontem icin azıcık bi maddi yatırım gerekir. ihtiyacınıza gore 50-100 lira arasında değişir.
ana kanal-alt kanal karmaşası
alt kanal calışıyordum ben. sebebi ise kanallarımı cok kolay şekilde takip edebilmemdi. 1 ana kanala bağlı alt kanallarım var. ana kanala girince kolay şekilde kanalıma giriş yapabiliyordum.
evet bu yontem pratikti ama tehlikeliydi. ağustos ayından beri toplu kapanma yaşamadığım icin sorun etmiyordum. ama ocak ayında artık patlak verdi. bi anda 23 kanalım peşpeşe gitti.
ondan sonra alt kanal işini bıraktım, ana kanal ile calışmaya başladım. kesinlikle ana kanal calışın. alt kanalın riski ana kanallara gore daha fazla.
yukleme yontemi
neredeyse forumun tamamı bu iş icin ya bot kullanıyor ya da sunucu. ( vds/dedicated ) ben sunucu almıştım. guzel de render alan bi sunucu. bu sunucu gunde 15 kanal yapacak video render alıyor bana ama yukleme konusunda sıkıntı oldu. tek sunucudan gunde en fazla 2 kanal yapın. onları da peşpeşe değil en az 3-4 saat aralıkla yapın. hatta mumkunse tek kanal yapın. ama ben cok yuklendim 60 hesabı da bu şekilde patlattım.
9 tane vds aldım sırf upload yapmak icin. renderı dedicated sunucuda alıyorum sonra da hangi vds ile yukleme yapacaksam o vds'ten sunucuya bağlanıyorum ve dosyaları vds'e cekiyorum. ordan da yt'ye yukluyorum.
burada onemli olan goze batmamak onun icin de ya az kanal yapacaksınız ya da cok sayıda sunucuyla calışacaksınız. 3 sunucu ile 20 kanal da yaparsınız kapatılmayabilir de kanallarınız. 1 hafta sonra kapanmazsa 1 ay sonra kapanabilir.
cookie sorunu
cookie icin pek soyleyek şeyim yok aslında daha doğrusu gozlemim yok. ama bu kapanmalardan sonra ben de portable tarayıcı kullanmaya başladım. portable tarayıcı kullanmak hem surekli şifre-mail girme zahmetinden kurtarıyor hem de surekli aynı cookie'ler ile calışarak yt'nin gozune batmamanızı sağlıyor. kesinlikle tavsiye ederim. eminim ki faydası var bunun.
chrome portable kullanmayın kesinlikle, opera portable'dan da memnun olmayanlar var en iyisi firefox portable olarak gorunuyor şu anda.
kanal acma yontemi
yukarıda soylediğim gibi alt kanal calışırdım. hic cookie, IP temizlemezdim. karambole girerdim kanallara. kanal acarken de aynıydım. firefox'un cookie'sini hic mi hic temizlemezdim. yt'den osmanlı tokadını yeyince ben kanal acmayı bıraktım. forumda kanal satanlar var onlardan temin edin. tanesi 50-60 kuruş ortalama 1 kanalın. ben @Pars Yazılım dan alıyorum mailleri. ( bedavadan reklamını yapmış olduk 3-5 kanal hediye edersin artık

kanalı adsense'e bağlama yontemi
bu kısımda cuvallayacağımı duşunuyordum. cunku her kanala tekrar kendi bilgisayarımdan girme gibi bi sıkıntım olacaktı diye duşunuyordum. forumdan bi arkadaşın tavsiyesiyle token vererek adsense bağlamaya başladım. şu ana kadar token vererek bağladığım kanallardan da hic kapanan olmadı.
bilmeyenler icin token yontemi de kısaca şoyle. vds'te kanalı adsense'e bağlama sayfasına geliyoruz, odemem nasıl yapılacak kısmına tıkladıktan sonra adsense bilgilerini istiyor. tarayıcıdaki adresi kopyalayıp kendi bilgisayarınızdan o adrese gidiyorsunuz. adsense bilgilerini girip onaylıyorsunuz. en son tekrar kanala girmenizi istiyor. o zaman da bilgisayarınızın tarayıcısındaki adresi kopyalayıp sunucuda o adrese gidiyorsunuz.
--
kısa dedim ama az uzun oldu sanırım.

ben bu şekilde calışmaya başladığımdan beri sadece 1 kanalım kapandı başka da kapanan yok, bu şekilde calışmaya başladığımdan beri toplamda 40 civarı kanal yaptım diye hatırlıyorum.
sorusu olan arkadaşlar varsa konuya yazabilirler. az işim var kanal yapacağım, yarım saate cevaplarım.

bol kazanclar.